Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

sta
sta
0 30.10.2019 22:42:45

SPEKTAKEL v Ribnici se je odvil po željah ...

Jurij Kodrun
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na vnaprej odigrani tekmi 8. kroga lige NLB v gosteh premagali Riko Ribnico z 29:26 (13:11).

V polni ribniški dvorani sta se srečali ekipi, ki sta do zdaj dobili vseh sedem tekem letošnjega državnega prvenstva. Prvaki iz Celja so tekmece praviloma premagovali z veliko razliko, toda v Ribnici se zadnje čase nikoli niso najbolje počutili, na zadnjih treh medsebojnih tekmah so v deželi suhe robe dvakrat igrali neodločeno in enkrat izgubili, zato so bili v napovedih previdni. Na začetku se je videlo zakaj, toda v nadaljevanju so le pokazali, da so precej kakovostnejša ekipa, do zmage so prišli brez večjih težav.

Da Ribničani tudi tokrat niso "spustili hlač" pred uglednimi tekmeci, je dokazoval začetek. Domači so prevzeli pobudo, trikrat povedli, gosti pa so prvič prišli v vodstvo v 12. minuti, ko je Kristjan Horžen izkoristil protinapad za 5:4. Ko so Celjani po zaslugi dobre obrambe in protinapadov po izidu 6:6 dosegli štiri gole, zadnjega v seriji je dosegel Patrik Leban iz sedemmetrovke, je bilo videti, da bodo hitro strli odpor tekmecev, a ti se niso dali. Približali so se na gol zaostanka, na odmor pa odšli z -2, zadnji gol so dobili v zadnji sekundi, potem ko je v polno zadel Horžen.

Začetek drugega polčasa je pripadel Štajercem, ki so z golom Gala Marguča povedli s 17:12, nato pa so približno tako prednost zanesljivo držali do konca. Domači, ki so zaostajali že za šest golov (20:26), niso prišli bližje kot do treh golov razlike, prvič pri izidu 15:18, drugič pa ob koncu tekme.

Pri zmagovalcih je bil s šestimi zadetki najučinkovitejši Josip Šarac, pri domačih jih je prav toliko dosegel Risto Vujačić.


V naslednjem krogu bodo Celjani gostili Jeruzalem Ormož, Ribničani pa bodo gostovali v Škofji Loki.

Riko Ribnica - Celje Pivovarna Laško 26:29 (11:13)
* ŠC Ribnica, gledalcev 800, sodnika: Lah in Sok.
* Riko Ribnica: Bojić, Klarič, Strmljan 2, Horvat 4, Vujačić 6, Žagar 1, Knavs 1, Ranisavljević 1, Pahulje, Lešek 3, B. Nosan 3 (1), M. Nosan, Cimerman, Pucelj 3 (2), Tomšič, Setnikar 2.
* Celje Pivovarna Laško: Ferlin, Vujović, Šarac 6, Leban 4 (2), Kodrin 3, Horžen 3, Grošelj, Grebenc 2, Razgor 1 (1), Da Silva 4, Marguč 5, Poteko 1, Žabič, Cvetko, Rakita, Novak.
* Sedemmetrovke: Riko Ribnica 4 (3), Celje Pivovarna Laško 3 (3).
* Izključitve: Riko Ribnica 10, Celje Pivovarna Laško 6 minute.
* Rdeči karton: Pahulje (34.).

Značke: ribnica, celje

Članki iz rubrike