Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ru
ru
2 23.07.2019 08:04:27

DRAMA SLOVENSKIH ROKOMETAŠEV! V poslastici turnirja UGNALI DOMAČINE, nagrada pa ...

Ihf.info
Zlati dečki z Eura v Celju so v derbiju skupine A v Vigu z domačo reprezentanco Španije zmagali z 22:21.

Premagali so Tunizijo, Japonsko, ZDA in po vstajenju od napol mrtvih Srbijo. Vseeno je dvoboj zadnjega kroga predtekmovanja med glavnima kandidatoma za vrh v skupini A odločal o zelo pomembnem vprašanju. Bil je to veliko več kot le dvoboj za prestiž.

Zmaga (ali Sloveniji tudi remi) je namreč prinašala lepo nagrado, poraz pa hudo kazen, vsaj na papirju. Južna Koreja, ena najskromnejših ekip v druščini preostalih šestnajstih, ali Francija, aktualni svetovni prvak v tej generaciji, najbolj zvezdniška zasedba na tem turnirju in prvi favorit pred začetkom, sta dva popolnoma različna nasprotnika. A ker je Franciji presenetljivo spodrsnilo proti Švedski in včeraj senzacionalno še proti Egiptu, prvemu presenečenju prvenstva, je pristala na tretjem mestu v skupini B. In tako se že v osmini finala obeta spopad dveh resnih kandidatov za odličja, po katerem bo bodisi za Francoze bodisi za Špance vsega konec že na prvi stopnički izločilnih bojev. Slovenci imajo zdaj proti Južnokorejcem avtocesto proti četrtfinalu …

Izjemni Grega Ocvirk (10 golov) je paral mrežo in živce Špancem, Gašper Dobaj (12 obramb) je bil razpoložen v vratih in po dobri tretjini obračuna je ob slovenskem vodstvu za štiri kazalo sanjsko. A kot bi ugasnili luč, se je Prapotnikovim dečkom ustavilo, da so bili po delnem izidu 0:4 do polčasa ujeti. Tudi v uvodnih minutah nadaljevanja si niso takoj opomogli. Ob zaostanku z dvema goloma razlike je bila situacija vse prej kot obetavna. A podobno kot že proti Srbiji so Slovenci pokazali pravi šampionski duh. Ocvirk je vlekel voz, pomagali so mu zlasti Dobaj in oba dvojčka Kotar, ostali so se borili kot levi. Pa je pred zadnjimi osmimi, devetimi minutami Slovenija vodila za tri. Tega fantje v belo-zelenih dresih niso več izpustili iz rok, čeprav je v končnici, ko se je Ocvirk po udarcu v koleno usedel na klop, še bilo nekaj drame in še več nervoze. Španci so poskušali z vsemi triki, ampak dečki so zdržali vse.

Španci v dvorani v Vigu so jih najprej 'nagradili z žvižgi', čeprav so bolj njihovi rojaki zakuhali nervozno končnico in z nekaj prijemi dodobra razgreli vzdušje. Toda Slovenci jim niso ostali dolžni in so z na trenutke grobo igro presekali Špance, ob enakovrednejšem kriteriju ruskih sodnic (ob koncu je Slovenija igrala z dvema igralcema manj) pa bi kaj lahko Slovenci prej rešili vprašanje zmagovalca. A neko pomoč je očitno treba imeti ob domačem prvenstvu ... 

Nagrada za junaško predstavo je lepa. Osmina finala z Južno Korejo jutri ob 16.30 in predvsem izognitev osmine finala s Francijo. A če bodo Slovenci igrali tako dobro, se jim ni treba bati nikogar.

Galerija

Članki iz rubrike