Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 20.01.2019 16:56:11

NORO! Vse dlake pokonci... Kako so se Nemci spomnili svoje legende, ki je tragično končala kariero (video)

Reuters
Na svetovnem prvenstvu se je v soboto pred tekmo Nemčije in Islandije celotna dvorana na izjemen način priklonila rokometnemu velikanu s sicer žalostno, tragično življenjsko zgodbo.

Joachim Deckarm. Njegova zgodba je ena najbolj žalostnih kar se rokometa tiče. Bil je namreč eden najboljših igralcev svoje generacije, potem pa je se je njegovo življenje 30. marca 1979 obrnilo na glavo. Na tekmi med njegovim Gummersbachom in madžarsko Tatabanyjo je kot že ničkolikokrat krenil v protinapad. V polnem šprintu se je zaletel v Lajosa Panovicsa in izgubil zavest. V komi je bil 131 dni, ko se je prebudil, pa je (p)ostal ujetnik v lastnem telesu. Bil je le še lupina rokometnega asa.

Nesreča je za vedno pustila posledice na njegovem umu in telesu, Panovics pa se ni mogel znebiti občutka krivde in je tudi sam končal kariero. Kasneje sta postala prijatelja, Deckarm pa je v soboto praznoval 65. rojstni dan. In v kölnski Lanxess Areni so mu pripravili presenečenje, ki ga ne bo pozabil. Devetnajst tisoč ljudi mu je namreč zapelo Happy Birthday. Nemci so vedno znali ceniti svoje šampione. Legende živijo večno.

Članki iz rubrike