Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 14.01.2019 23:01:48

Korejci namučili Francoze. Vsaj v prvem polčasu

Eden osrednjih obračunov 3. kroga rokometnega svetovnega prvenstva na Danskem in v Nemčiji sta danes v skupini A v Berlinu odigrali Nemčija in Rusija, dvoboj se je končal brez zmagovalca z 22:22. Nemci bodo igrali v torek z branilko naslova Francijo, ki je po zmagi s 34:23 nad združeno reprezentanco Koreje ostala pri popolnem izkupičku.

Za Nemce, ki so pred tem imeli dve zmagi, je osem zadetkov dosegel Uwe Gensheimer, za Ruse, ki imajo ob zmagi še dva neodločena izida, pa jih je osem zbral Timur Dibirov. Korejci so bili v prvem polčasu kar trd oreh favoriziranim tekmecem, vendar so svetovni prvaki v drugem delu postavili stvari na svoje mesto za gladko zmago. V skupini A je do zmage poleg Francije prišla tudi Brazilija, ki je s 24:22 ugnala Srbijo, ta je še brez zmage.


Med zanimivejšimi dvoboji je bil tudi tisti v skupini B v Münchnu, kjer sta se v obračunu neporaženih pomerili Hrvaška in Makedonija, brez posebnih težav so slavili Hrvati z 31:22, pri čemer je Domagoj Duvnjak za zmagovalce zadel šestkrat. Tolikokrat je bil pri Makedoncih uspešen Dejan Manaskov. Prav tako neporažena Španija se je v večernem dvoboju kar namučila z Japonsko, ki je dobila prvi polčas. Drugi del je s štirimi goli razlike pripadel Špancem, ki so tako dokaj tesno zmagali proti hitrim in discipliniranim tekmecem.

V skupini C je tretjo zmago dosegla Norveška, ki je s 34:24 ugnala Avstrijo, na zadnji današnji tekmi te skupine pa je do tretje zmage prišla tudi Danska, ki proti Savdski Arabiji ni imela težjega dela in je slavila s 34:22. V skupini D je neporažena le še Švedska, ki je Angolo nadigrala s 34:17.

Značke: rokomet, sp

Članki iz rubrike