Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 19.01.2019 22:15:29

Branilci naslova boljši od Špancev

Reuters
Rokometaši so na svetovnem prvenstvu na Danskem in v Nemčiji začeli drugi del. V skupini I je Francija premagala Španijo s 33:30, Nemčija pa Islandijo s 24:19. V skupini II pa je Švedska ugnala Tunizijo s 35:32, Danska pa s 25:22 Madžarsko.

V skupini I, ki igra v Kölnu, je stoodstotna le Hrvaška, ki jo v nedeljo čaka obračun z Brazilijo. Branilka naslova Francija pa je v soboto  v tesnem obračunu s Španci prišla do druge zmage ob enem neodločenem izidu. Pri tem sta za Francijo po šest golov dosegla Dika Mem in Ludovic Fabregas, na drugi strani je pri Španiji izstopal Ferran Sole Sala z enajstimi zadetki.

Na drugi tekmi skupine so Nemci večino časa bili v ospredju in se vsaj začasno povzpeli na vrh skupine. Tokrat je k zmagi največ prispeval Steffen Fath s šestimi goli, pri Islandcih jih je toliko zbral Arnor Thor Gunnarsson.

V skupini II, ki igra v Herningu, sta doslej s samimi zmagami le Danska in Švedska. Švedi so niz še podaljšali z zanesljivim slavjem proti Tunizijcem. Niclas Ekberg in Andrreas Nilsson sta dosegla po sedem golov, oba sta bila pri strelih stoodstotna.


Na drugem obračunu skupine so Danci prav tako ohranili niz zmag, potem ko je Mikkel Hansen dosegel sedem golov. Pri Madžarih jih je pet dosegel Zoltan Szita.

Sicer pa so odigrali tudi nekaj tekem za razvrstitev. Za končno 13. mesto bosta v nedeljo igrala Katar, ki je s 37:27 premagal Čile, in Rusija, ki je bila s 30:28 boljša od Makedonije. Poraženca čaka boj za 15. mesto.

Za končno 17. mesto bosta igrala Srbija, ki je z 32:27 premagala Bahrajn, in Argentina, ki je s 24:22 premagala Avstrijo. Poraženca čaka obračun za 19. mesto.

Za končno 21. mesto se bosta merili ekipi Koreje, ki je s 27:25 odpravila Japonsko, in Savdska Arabija, ki je s 34:29 ugnala Angolo. Poraženca se bosta merila za 23. mesto.

Značke: rokomet, sp

Članki iz rubrike