900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 16.01.2019 22:30:44

Hrvati, Španci in Švedi ohranili 100-odstotni izkupiček

Reuters
Po 4. krogu rokometnega svetovnega prvenstva v Nemčiji in na Danskem so stoodstotni le še Hrvati, Španci, Norvežani, Danci in Švedi. Slednji so danes v skupini D premagali Katar s 23:22, Hrvati so bili v skupini B z 32:20 boljši od Bahrajna, Španci pa z 32:21 od Makedonije.

Hrvati, ki so si že pred tem zagotovili preboj v glavni del prvenstva in so odpočili nekatere glavne igralce, so v Münchnu brez težav odpravili Bahrajn, potem ko je blestel predvsem Manuel Štrlek, ki je dosegel kar enajst zadetkov.

Hrvati so tako prišli še do četrte zmage in so na vrhu skupine B skupaj s Španci, ki imajo prav tako štiri zmage in so prav tako v drugem delu. Ekipa s Pirenejskega polotoka je tokrat igrala z Makedonijo in ji zadala drugi poraz. Prednjačil je Aleix Gomez Abello s šestimi goli.

Na prvi današnji tekmi skupine je Islandija s 25:21 premagala Japonsko in je na tretjem mestu v skupini.



V skupini D pa so Švedi, ti so tudi že med tistimi, ki bodo igrali v drugem delu, premagali še Katar. S po sedmimi zadetki sta bila najbolj razpoložena Lukas Nilsson in Mattias Zachrisson.

Argentina je premagala Angolo s 33:26, drugouvrščena Madžarska, ki je tudi napredovala, in Egipt pa sta igrala neodločeno 30:30. Egipt je s tem prišel na tretje mesto, ki še vodi v drugi del tekmovanja. Nekdanji član Celja Pivovarne Laško Mate Lekai je bil s šestimi goli najboljši madžarski strelec. Ali Zeinelabedin je pri Egiptu dosegel zadetek več.

V četrtek bodo na sporedu tekme 5. kroga v vseh štirih skupinah. V skupini A so si nadaljevanje tekmovanja že priigrali branilci naslova Francozi in Nemci, v skupini C pa Norvežani in Danci.

Značke: rokomet, sp

Članki iz rubrike