ženska vesolje Dobra karma

16 jasnih primerov, kako nam vesolje pošilja ...

PinkBlackGreen_FINAL Svet24.si

RAZKRITO: S tem telefonom boste dobili največ za ...

4_luka basi raay Svet24.si

Luka Basi med karanteno končno nadoknadil čas za...

protesti, zda, george-floyd, 30.-5 Svet24.si

FOTO in VIDEO: Ob vse bolj nasilnih protestih ...

kuzma, korona-virus, meja, mejni-prehod Necenzurirano

Ko te izsiljuje Dunaj, se ti stoži po Bruslju

jelena karleuša Odkrito.si

Ljubil naj bi jo znan turški igralec!

POLKAHOLIKI (SOBICA)-67 Najstnica.si

Nesreča med snemanjem videospota

STA
STA
0 16.01.2019 19:20:48

Slovenski ODBOJKARJI dobili tekmece na EP! V LJUBLJANI pa tudi aktualni PRVAKI!

fivb
Slovenski odbojkarji so na žrebu v Bruslju dobili tekmece v skupini C letošnjega evropskega prvenstva. V skupini, ki jo bo gostila Ljubljana, ena od štirih soorganizatork prvenstva, bodo skupaj s Slovenijo igrali Rusi, Finci, Turki, Makedonci in Belorusi.

Iz vsake skupine bodo v osmino finala napredovale štiri najboljše reprezentance. Slovenska se križa s francosko skupino, v kateri so poleg Francije še Italija, Bolgarija, Portugalska, Grčija in Romunija. Z izjemo Francije so Slovenci v uradnih tekmah druge že premagovali.

Prvenstvo, na katerem bo prvič v zgodovini igralo 24 reprezentanc, bo v Franciji, Belgiji, Nizozemski in Sloveniji (v Stožicah bodo tekme do vključno polfinala) potekalo od 12. do 29. septembra, ko bo finale v Parizu.

Naslov bodo branili Rusi, ki so na prejšnjem prvenstvu premagali Nemčijo.

"Pred žrebom smo imeli svoje želje. Nekaj se nam jih je uresničilo, nekaj ne. Zagotovo si nismo želeli Rusije, druge reprezentance pa so sprejemljive, mislim, da imamo dobro skupino. Povsem zadovoljen pa najbrž ni nihče," je iz Bruslja sporočil predsednik Odbojkarske zveze Slovenije Metod Ropret, ki pa spet ni odgovoril na vprašanje, kdo bo Slovenijo vodil, ali bo to še naprej Srb Slobodan Kovač ali nekdo drug: "Slovenija ima selektorja, je pa vprašanje, koliko časa ga bo še imela. V kratkem bo znanega več."

V strokovnem štabu starega ali novega selektorja pa bo skoraj zagotovo Sebastijan Škorc, ki je bil Kovačev pomočnik na lanskem svetovnem prvenstvu v Italiji. Nekdanji reprezentant je prav tako zadovoljen z žrebom, tudi on bi se izognil Rusiji.

"Mislim, da je skupina atraktivna, tudi zaradi Rusov. Oni in mi smo favoriti skupine, Finska in Turčija so tisti drugi razred, Makedonija in Belorusija zaslužita spoštovanje, sta nekoliko slabši reprezentanci, a ju vseeno ne bomo smeli podcenjevati. Kar se tiče morebitnih tekmecev v skupini A, pa lahko rečem le, da če hočeš na vrh, moraš premagati tudi kakšnega od evropskih velikanov. Ne obeta se nam lahek tekmec, a na takih tekmovanjih lahkih tekem sploh ni," je dejal trenutni trener Maribora.

Na interaktivni konferenci ob žrebu v Ljubljani ni bilo nosilcev slovenske igre, od reprezentantov, ki so igrali na svetovnem prvenstvu, je imel čas le Uroš Pavlović. Tudi on je enakega mnenja kot predsednik in pomočnik selektorja, meni, da je Rusija favorit skupine, vse druge reprezentance pa bi Slovenija morala premagati."Z večino teh ekip sem že igral. Na prejšnjem evropskem prvenstvu, ko je Slovenija dvakrat izgubila z Rusi, me sicer ni bilo, a o taki ekipi niti nima smisla izgubljati besed. Sem pa že igral proti drugim reprezentancam, moram reči, da imamo z vsemi pozitiven izkupiček," je bil s skupino zadovoljen bloker ACH Volleyja.


- skupine:
skupina A (Francija):
Francija, Italija, Bolgarija, Portugalska, Grčija, Romunija

skupina B (Belgija):
Belgija, Srbija, Nemčija, Slovaška, Španija, Avstrija

skupina C (Slovenija):
Slovenija, Rusija, Finska, Turčija, Makedonija, Belorusija

skupina D (Nizozemska):
Nizozemska, Poljska, Češka, Estonija, Ukrajina, Črna gora

Značke: odbojka, ep

Članki iz rubrike