Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

masterchef, tekmovalci, 10 Njena.si

Master Chef: Jajca usodna za prvega tekmovalca

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 16.01.2019 19:20:48

Slovenski ODBOJKARJI dobili tekmece na EP! V LJUBLJANI pa tudi aktualni PRVAKI!

fivb
Slovenski odbojkarji so na žrebu v Bruslju dobili tekmece v skupini C letošnjega evropskega prvenstva. V skupini, ki jo bo gostila Ljubljana, ena od štirih soorganizatork prvenstva, bodo skupaj s Slovenijo igrali Rusi, Finci, Turki, Makedonci in Belorusi.

Iz vsake skupine bodo v osmino finala napredovale štiri najboljše reprezentance. Slovenska se križa s francosko skupino, v kateri so poleg Francije še Italija, Bolgarija, Portugalska, Grčija in Romunija. Z izjemo Francije so Slovenci v uradnih tekmah druge že premagovali.

Prvenstvo, na katerem bo prvič v zgodovini igralo 24 reprezentanc, bo v Franciji, Belgiji, Nizozemski in Sloveniji (v Stožicah bodo tekme do vključno polfinala) potekalo od 12. do 29. septembra, ko bo finale v Parizu.

Naslov bodo branili Rusi, ki so na prejšnjem prvenstvu premagali Nemčijo.

"Pred žrebom smo imeli svoje želje. Nekaj se nam jih je uresničilo, nekaj ne. Zagotovo si nismo želeli Rusije, druge reprezentance pa so sprejemljive, mislim, da imamo dobro skupino. Povsem zadovoljen pa najbrž ni nihče," je iz Bruslja sporočil predsednik Odbojkarske zveze Slovenije Metod Ropret, ki pa spet ni odgovoril na vprašanje, kdo bo Slovenijo vodil, ali bo to še naprej Srb Slobodan Kovač ali nekdo drug: "Slovenija ima selektorja, je pa vprašanje, koliko časa ga bo še imela. V kratkem bo znanega več."

V strokovnem štabu starega ali novega selektorja pa bo skoraj zagotovo Sebastijan Škorc, ki je bil Kovačev pomočnik na lanskem svetovnem prvenstvu v Italiji. Nekdanji reprezentant je prav tako zadovoljen z žrebom, tudi on bi se izognil Rusiji.

"Mislim, da je skupina atraktivna, tudi zaradi Rusov. Oni in mi smo favoriti skupine, Finska in Turčija so tisti drugi razred, Makedonija in Belorusija zaslužita spoštovanje, sta nekoliko slabši reprezentanci, a ju vseeno ne bomo smeli podcenjevati. Kar se tiče morebitnih tekmecev v skupini A, pa lahko rečem le, da če hočeš na vrh, moraš premagati tudi kakšnega od evropskih velikanov. Ne obeta se nam lahek tekmec, a na takih tekmovanjih lahkih tekem sploh ni," je dejal trenutni trener Maribora.

Na interaktivni konferenci ob žrebu v Ljubljani ni bilo nosilcev slovenske igre, od reprezentantov, ki so igrali na svetovnem prvenstvu, je imel čas le Uroš Pavlović. Tudi on je enakega mnenja kot predsednik in pomočnik selektorja, meni, da je Rusija favorit skupine, vse druge reprezentance pa bi Slovenija morala premagati.

"Z večino teh ekip sem že igral. Na prejšnjem evropskem prvenstvu, ko je Slovenija dvakrat izgubila z Rusi, me sicer ni bilo, a o taki ekipi niti nima smisla izgubljati besed. Sem pa že igral proti drugim reprezentancam, moram reči, da imamo z vsemi pozitiven izkupiček," je bil s skupino zadovoljen bloker ACH Volleyja.


- skupine:
skupina A (Francija):
Francija, Italija, Bolgarija, Portugalska, Grčija, Romunija

skupina B (Belgija):
Belgija, Srbija, Nemčija, Slovaška, Španija, Avstrija

skupina C (Slovenija):
Slovenija, Rusija, Finska, Turčija, Makedonija, Belorusija

skupina D (Nizozemska):
Nizozemska, Poljska, Češka, Estonija, Ukrajina, Črna gora

Značke: odbojka, ep

Članki iz rubrike