zvezdana-mlakar-5 Odkrito.si

V popolni tajnosti: Zvezdana Mlakar presenetila s ...

horoskop Svet24.si

Horoskop za sredo, 22. maja

jagode Petisvet.si

Se vam v sanje kdaj prikrade sadje? Hmmm, zanimivo...

heinz-christian strache Svet24.si

Oglasil se je Strache: trdi, da bo razkrinkal ...

Ulrika Jonsson Svet24.si

Televizijska voditeljica po 11 letih zakona: v ...

Isaac Palma in žena Patricija Njena.si

Isaac Palma tik pred tem, da postane oče?

nejc Njena.si

Presenečenje: Nejc v šov ni prišel po ljubezen

STA
STA
0 16.01.2019 20:38:55

Bankirke z zmago na vrh srednjeevropske lige

Odbojkarice Nove KBM Branika so v svoji peti tekmi srednjeevropske lige doma premagale Slavio iz Bratislave s 3:1 (23, -24, 21, 16).

* Športna dvorana Lukna, gledalcev 100, sodnika: Isajlović, Haas (oba Avstrija).
* Nova KBM Branik: Mlakar 21, Kaučič 13, Dobaj, Bračko, Bezsonova 17, Najdič 2, Kočar, Sobočan 4, Jerala, Pintar 9, Blagne, Fijok-Lorber 6.
* Slavia Bratislava: Fričova 6, Šepelova 23, Nelson 6, Herdova 2, Kvasnova 17, Škrlecova, Kormendyova 1, Marečkova, Rehakova, O'Neill 13, Magdinova.

Mariborske odbojkarice so se s četrto zmago v tem tekmovanju zavihtele na sam vrh razpredelnice in so si že zagotovile nastop na zaključnem turnirju. Proti Slovakinjam niso imele lahkega dela, dvoboj je bil izenačen, v prvih treh nizih se je zaključil v končnici, v četrtem pa so gostje povsem popustile. Glavno orožje Slovenk je bil napad, v katerem se je z 21 točkami spet najbolj izkazala Iza Mlakar, pri zbiranju točk ji je dobro asistirala Anastasiya Beszonova, ki jih je prispevala 17.


Slovenske prvakinje so tekmo slabo začele, Slovakinje so povedle s 6:0. A na 10. točki so jih Štajerke ujele, a le za kratek čas, gostje so hitro spet vodili za pet točk (18:13). Toda varovanke Sama Miklavca so znale še enkrat odgovoriti, v končnici pa so prišle do zmage.

Tudi drugi niz je bil izenačen in poln preobratov. Štajerke so vodile s 23:16, toda nato je zatajil njihov sprejem, Slavia je dosegla sedem zaporednih točk, nato ubranila zaključno žogo, to pa so nadgradile z novo serijo točk, ki je pomenila izenačenje na 1:1.

V drugem delu tretjega niza so gostiteljice prišle do zanesljive prednosti, ki je niso izpustile iz rok, prevladovale pa so tudi v četrtem nizu.

"V novo leto smo vstopili z novimi močmi in zagonom, kar se je poznalo na igrišču. Dosegle smo pomembno zmago in se tako povzpele na prvo mesto. Zdaj pa nas čaka še boj za prvo mesto v državnem prvenstvu," je po tekmi dejala Beszonova.

Značke: odbojka, evropa

Članki iz rubrike