Tanja Ribič 1 Odkrito.si

Družina Tanje Ribič zaradi Đura v šoku!

iča Svet24.si

Umrla humoristka Iča Putrih

Luna Petisvet.si

Konec sprenevedanja, na dan prihaja resnica!

matjaž han, miha kordiš Svet24.si

Matjaž Han Levici: "Fantje mladi, ta trenutek ...

Saša Lendero 2 Svet24.si

Saša Lendero ima eno težavo z vodenjem ...

can yaman Njena.si

Takšno telo pod obleko skriva Ferit

milan Njena.si

Junakom šova Ljubezen po domače podivjali hormoni

STA
STA
0 16.01.2019 14:29:05

Slovenska plezalka v elitni družbi: Janja Garnbret v ožjem mednarodnem izboru za prestižno priznanje!

www.alesfevzer.com
Najboljša športna plezalka na svetu Janja Garnbret se je uvrstila med deseterico, ki se poteguje za naslov športnice leta 2018 svetovnih iger. Slovenka je edina predstavnica športnega plezanja v mednarodnem izboru športnice leta v neolimpijskih športih. O končni zmagi bo odločalo spletno glasovanje, ki se bo sklenilo 31. januarja.

Na svetovnih igrah je zastopano več kot 30 športov, ki niso oziroma še niso vključeni v program olimpijskih iger. Športno plezanje se bo družini olimpijskih športov pridružilo na poletnih olimpijskih igrah, ki bodo prihodnje leto v Tokiu.

Svetovne igre na vsaka štiri leta priredijo pod okriljem mednarodnega združenja svetovnih iger (IWGA). To združenje je Garnbretovo, ki se je lani septembra v Innsbrucku v zgodovino vpisala kot prva svetovna prvakinja v olimpijski kombinaciji športnoplezalskih disciplin, izbral že za športnico septembra 2018, zdaj pa je tudi kandidatka za športnico minulega leta.

Slovenska junakinja vertikale je sito prvega glasovanja, v katerem je bilo 25 športnikov, uspešno prestala in se 16. januarja uvrstila med deset športnikov, ki se potegujejo za mednarodni naslov. O zmagovalcu oziroma zmagovalki odloča spletno glasovanje. Prav vsak glas šteje, za Garnbretovo pa je možno oddati svoj glas na spletni strani theworldgames.org. Glas je mogoče oddati enkrat na dan s posamezne naprave (računalnik, telefon) oziroma IP-naslova.Lani je športnik leta svetovnih iger postal Iranec Reza Alipourshenazandifar, svetovni rekorder v hitrostnem plezanju, športno plezanje pa je z Adamom Ondro slavilo že leta 2014, ko je ta sloviti Čeh postal svetovni prvak v balvanskem in težavnostnem plezanju.

Garnbretova je decembra postala slovenska športnica leta 2018 in športnica leta po izboru Bloudkovih nagrajencev.

Devetnajstletna Slovenka je zbrala že nekaj več kot 6000 glasov, vodita ruska tekmovalca v akrobatski gimnastiki Marina Černova in Georgij Pataraia, ki imata že več kot 35.000 glasov, ameriška tekmovalka v powerliftingu Jennifer Thompson ima na svojem računu že nekaj več kot 32.922 glasov.

Članki iz rubrike