Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
M.A.
M.A.
13.06.2014 15:19:28
Deli članek:

V Katar ali v tri krasne

Nikola Miljković

Vložek bi težko bil večji. Polkovniki ali pokojniki, junaki ali bedaki, v šestdesetih minutah nedeljskega obračuna se bo za slovenske rokometaše vse skupaj strnilo v eno samo samcato vprašanje. So boljši od Madžarske ali niso?

Ne glede na odgovor in kljub drugačnemu prepričanju številnih se bo na sončni strani Alp v vsakem primeru še naprej igral rokomet. Tudi Rio v primeru neuspeha še ne bi bil dokončno izgubljen, zadnjo priložnost za uvrstitev v kvalifikacije za OI bi namreč predstavljalo evropsko prvenstvo na Poljskem. A da je na kocki veliko, o tem ni niti najmanjšega dvoma.

Če bi po EP 2014 izpustili še drugo veliko tekmovanje v nizu, bi bil za to generacijo to še en hud udarec. Izgubljenih deset, petnajst tekem, ki jih ne bi nikoli vrnili. In navsezadnje, pa čeprav tega nihče ne omenja na glas, bi bila v primeru poraza za nekatere to bržkone zadnja tekma v reprezentančnem dresu. In na reprezentančni klopi. S tem v mislih, z Belorusijo v mislih, se bodo jutri ob 18. uri podali v lov na Katar, v lov na plus tri. Na mukah pa se poznajo junaki, se glasi balkanski rek.

 

Tekma leta

Da gre za tekmo leta, je razvidno že po zanimanju sedme sile, do včeraj se je poleg ducata madžarskih kolegov za srečanje akreditiralo kar 44 slovenskih novinarjev. Z besedo štiriinštirideset. Kdo bi si mislil, da nas je toliko, v tej luči pa je zanimivo, da se je zadnje tiskovne konference pred nedeljskim dvobojem udeležila le peščica predstavnikov sedme sile, 4, če smo natančni. Z besedo štiri.

Boris Denić, selektor Slovenije:
"Kaj je pokazala analiza? Mislim, da je ta tiskovna konferenca prekratka, a saj se nima smisla spuščati v to, kaj je bilo, analize so pokazale, kar so, pomanjkljivosti bomo poskušali odpraviti in vse skupaj prenesti na tekmo."

Plus tri oziroma glede na malo število doseženih zadetkov v gosteh pravzaprav plus štiri, je v današnjem rokometu po eni strani veliko, po drugi strani malo. Če bodo ponovili ali pa celo nadgradili predstavo z januarske tekme proti Ukrajini ali iz prvega polčasa v Veszpremu, potem je zlahka dosegljiva. Če pa bodo podobno kot v tistem drugem polčasu v Vezprem Areni šli iz napake v napako ter bežali od odgovornosti, potem jim niti izjemna podpora ter vroče vzdušje, ki se obeta jutri popoldne v Rdeči dvorani, ne bosta kaj prida pomagala. Preteklo nedeljo marsikaj ni "štimalo", roke, noge, predvsem pa glave v tistih drugih tridesetih minutah niso bile prave, marsikoga je ob analiziranju tekme bolela glava, najbrž pa tudi ušesa. "Kaj je pokazala analiza? Mislim, da je ta tiskovna konferenca prekratka, a saj se nima smisla spuščati v to, kaj je bilo, analize so pokazale, kar so, pomanjkljivosti bomo poskušali odpraviti in vse skupaj prenesti na tekmo. Kaj je naš cilj in kakšen je vložek, pa vsi še kako dobro vemo. Verjamem, da je moja ekipa sposobna nadoknaditi razliko iz Madžarske in se kvalificirati na SP," je bil pred zadnjim dejanjem sezone kratek selektor Boris Denić.