20120316-00343967 Svet24.si

Zaradi odločitve vlade kmalu dražji bencin in ...

nevihtna linija Svet24.si

"Neverjetna linija neviht" ni segla do Slovenije

bohinjsko jezero, hotel bellevue Necenzurirano

Pidovskemu tajkunu bi odvzeli elitna zemljišča ...

matej tonin vojska sta Reporter.si

Tonin kupil »mačka v žaklju«: zakaj so v Litvi...

karanovic-suler Ekipa24.si

Marko Šuler razblinil vse dvome: bo Radovan ...

Slamnik je moje najljubše pokrivalo poleti, z mano na hvarsko raziskovanje pa so odpotovali trije sl Odkrito.si

Danica Lovenjak - Kakšno uživanje na prelepem ...

elsnik Ekipa24.si

Močne besede Elšnika! Kapetan zmajev dvignil ...

nu
nu
1 01.07.2022 19:38:43

Vojna na relaciji Mudrinski–Celje! Iz Srbije s hudimi obtožbami na račun slovenskega kluba, ta se je takole ostro odzval!

Grega Wernig
Ljubeznivo spogledovanje se je sprevrglo v hud spor.

Po objavi posnetka Ognjena Mudrinskega, ki se na vsa usta hvali, kako je v pogajanjih "olupil" celjski klub, ki da po mestu hodi z vrečo in zbira denar, se je oglasil oče nekdanjega napadalca Maribora. Ta je slovenskega prvoligaša obtožil, da želi s pogodbo, pripravljeno za njegovega sina, utajiti davke.

"Ta posnetek je prišel na družbena omrežja in lahko ga interpretiramo različno. Ne bi se rad ukvarjal s tem. Osebno sem vodil pogovore z direktorjem Celja Valerijem Kolotilom v Srbobranu (Mudrinskijevem rojstnem kraju – op. a.). Dogovorili smo se glede vseh podrobnosti. Ko smo že prišli na podpis pogodbe, se v Celju niso držali dogovora." "To se je zgodilo pred tremi tedni in tedaj je prestop padel v vodo. Želeli so se izogniti obveznostim do slovenske države, saj so želeli čim bolj zmanjšati višino davkov. Od Ognjena so pričakovali, da mu del plače plačujejo na račun, preostanek prek podjetja v Dubaju. Vse anekse pogodbe, ki so jih poslali, imam pri sebi," so besede očeta Mudrinskega za Mozzartsport v Slovenijo prenesli pri Nogomanii. "Kako bi oni izplačali skoraj štiristo tisoč evrov? Prek nekega Dubaja? Nisem se želel znajti v položaju, da bi zaradi te pogodbe pristal v zaporu. Želeli so plačati minimalen davek, ki bi na plačo v višini osem tisoč evrov znašal 320 evrov. Preostanek denarja bi dali meni in tako prevarali sistem. Pri tem nismo želeli sodelovati. Nekdo jim je zagotovo sugeriral, naj tega ne počno, saj je to resna prevara," je nadaljeval Mudrinski in zaključil: "Vztrajali smo pri tem, da se pogovarjamo o neto plači in da je vse transparentno. Nismo želeli težav. Mene davčne stopnje v Sloveniji ne zanimajo. To ni naša stvar. Pristali so na to, da pripeljejo igralca, a nato so prišli do nas s tako noro zamislijo. V tej točki je prestop padel. Želeli so mi izplačati 436 tisoč evrov, ki naj bi jih jaz potem dal Ognjenu. Sprašujem jih še tukaj: ste sploh normalni?" 

Kmalu zatem se je s sporočilom za javnost odzval celjski klub. Spodaj ga objavljamo v celoti.

Danes so prek medijev v javnost prišle lažne, škodoželjne in naravnost neokusne obtožbe o podrobnostih pogajanj med klubom, Ognjenom Mudrinskim in njegovim zastopnikom. Izjavo, da naj bi klub želel izvesti plačila prek tujih držav, pri NK Celje najostreje obsojamo. Predvsem nas današnji medijski nastop zastopnika nogometaša, s katerim je bil klub v pogovorih, čudi, ker je ideja o neetičnem početju prišla z njegove strani. Njegov predlog je klub odločno zavrnil. To je bil tudi kamen spotike pri pogovorih, ki so zamrli pred desetimi dnevi.

Čustven odziv zastopnika, ki ga je sprožila objava videoposnetka v medijih, gre razumeti, saj je nogometaš izgubil vse možnosti za dosego dogovora s finančnimi zahtevami, ki so bile na meji sposobnosti kluba, a to nogometašu v nobenem primeru ne daje možnosti, da bi z lažnimi izjavami lahko škodoval klubu.

Nogometni klub Celje je ustanova, ki se nikoli ni, se ne in se nikoli ne bo posluževala neetičnih, ilegalnih ali kakršnihkoli drugih prijemov in načinov delovanja, ki bi tako ali drugače škodovali nogometu. Tudi v prihodnje bo klub deloval v korist športu ter skrbel za razvoj celjskega in slovenskega nogometa.

Članki iz rubrike