Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

STA
STA
0 29.06.2022 22:08:25

Tri bronasta odličja v judu, badmintonu in balinanju na SI

Slovenija je po dnevu premora na sredozemskih igrah v Oranu v Alžiriji, ponovno osvojila odličja, za četrto so tri bronaste medalje prispevali judoistka Maruša Štangar, balinarka Tadeja Petrič in badmintonist Andraž Krapež.

Pred tem so v ponedeljek pozno zvečer zlato odličje na ekipni tekmi v namiznem tenisu osvojili Darko Jorgić, Deni Kožul in Peter Hribar. V gimnastiki sta bili danes v finalih na orodjih dve Slovenki četrti. Tjaša Kysselef, bronasta na prejšnjih SI, je bila četrta v preskoku z isto končno oceno kot Italijanka Angela Andreoli, a je imela Slovenka nižjo izhodiščno oceno. Četrta je bila tudi Lucija Hribar na dvovišinski bradlji, peta na tem orodju pa je bila Zala Trtnik.

Slovenski vaterpolisti so izgubili tekmo za peto mesto, Grki so zmagali s 16:12 (5:1, 2:4, 5:4, 4:3). Za končno šesto mesto je Jaša Lah dosegel pet golov, štiri pa Aleksander Cerar. Maruša Štangar je v kategoriji do 48 kg v odločilnem dvoboju za tretje mesto z ipponom premagala Sofio Pettito. "Vrnila sem se po dolgem času na tekmovalni tatami, po lanskih olimpijskih igrah sem morala na operacijo kolena in rame. Bilo se je težko vrniti, to je bil tudi največji namen SI, da pridem nazaj. Pokazalo se je, da bom morala še veliko delati, moči mi primanjkuje, a sem vesela medalje, ki je velika spodbuda za naprej," je bila zadovoljna Štangarjeva.

Tadeja Petrič je v boju za bron s 24:18 v natančnem zbijanju premagala Hrvatico Carrolino Bajrić. Zadnji slovenski balinarski nastop na teh OI je zaključila z edino medaljo po dveh četrtih mestih v torek.



"Začela sem umirjeno, a sem bila zelo nervozna, kar se navzven sicer ni videlo. Prvič sem tekmovala v dvoboju, prej je bila tekma četverice za razvrstitev, bilo je zelo drugače. Že takoj prvič sem dosegla petico in sem bila zelo vesela. Potem je šlo lepo naprej," je strnila Petričeva. Zlato na SI v tej disciplini je z dekliškim priimkom Sodec že osvojila v Mersinu leta 2013. Tokrat ji je v torkovem polfinalu spodletelo, da bi se prebila v veliki finale, a je zbrala dovolj za nastop v zanjo odločilni partiji iger. Krapež je v polfinalu izgubil z 0:2 proti Špancu Luisu Enriqueju Penalverju Perreiri, tekme za bron pa ne igrajo. Odličje si je priboril že v četrtfinalu, ko je z 2:1 premagal Italijana Fabia Caponia.
Boksar Tadej Černoga je v kategoriji do 60 kg v četrtfinalu izgubil za delitev petega mesta, boljši je bil Francoz Enzo Claude Michel Grau.
V namiznem tenisu so potekali boji v posamični konkurenci, v drugi del se je prebil Deni Kožul, z zmago in porazoma je tretji v drugi skupini, ter Ana Tofant, ki je doživela tri poraze v četrti skupini.
Strelska mešana ekipa s pištolo, v kateri sta Slovenijo zastopala Denis Bola Ujčič in Jože Čeper, je osvojila 11. mesto.
Judoist David Štarkel je v kategoriji do 60 kg izgubil z wazarijem uvodni dvoboj s Sircem Suleimanom Al Refaijem, tudi v kategoriji do 52 kg judoistki Anji Štangar ni uspelo premagati prve tekmice, Alžirke Faize Aisahine.

Članki iz rubrike