profimedia-0606418310 Svet24.si

Tako velika je že hči Toma Cruisa in Katie ...

grizli-medved_wiki Svet24.si

Medved raztrgal vodiča, kasneje se je pognal še ...

milan kucan Reporter.si

Kučan šokiral z izjavo: »Treba je verjeti ...

boris johnson1 Svet24.si

Boris Johnson obljubil tableto proti covidu

mario-fafangel Necenzurirano

Zakaj je vlado spet zapustil Mario Fafangel

Profimedia Madonna Odkrito.si

Tako razkošno vilo si je v času koronavirusa ...

Eva in Mihael, Tednik Njena.si

Čustveno: Za dvojčka Satler zbrali že več kot ...

ru
ru
2 05.03.2021 14:36:25

ŠOK: Vratar slovenskega PRVOLIGAŠA užival KOKAIN in padel na dopinškem preverjanju!

Uživanje kokaina
Profimedia
Vratar slovenskega prvoligaša priznal uživanje kokaina.

Slovenska antidopinška organizacija je sporočila, da je na dopinškem preverjanju padel vratar rokometnega prvoligaša Bruno Ćopić. Član Urbanscape Loke je bil pozitiven na kokain, jemanje te nedovoljene substance pa je priznal tudi sam.

Biološki vzorec, ki je bil športniku odvzet na tekmi 4. kroga lige NLB med RK Urbanscape in RK Gorenje dne 5. novembra v športni dvorani Poden v Škofji Loki, je bil analiziran v Wadinem akreditiranem laboratoriju LABOR Gmbh v Seibersdorfu in je bil potrjen z nasprotno analitično ugotovitvijo. Rezultat analize je pokazal prisotnost kokaina in njegovih presnovkov.


Kokain je v športu prepovedana snov, uvrščena na Listo prepovedanih snovi in postopkov Svetovne protidopinške agencije Wada. Spada v skupino S6, kamor spadajo vsa poživila, in je prepovedan v času tekmovanj.

Športnik se je udeležil predhodnega zaslišanja in takoj priznal svojo napako. Na podlagi športnikovega pojasnila in mnenja strokovnjaka za medicino je bila kršitev ocenjena z neznatno krivdo oziroma malomarnostjo. Športnik prepovedne snovi ni zaužil z namenom izboljšanja športnih rezultatov, temveč je bila ugotovljena zloraba v socialnem okolju.

Sloada je vratarja suspendirala za obdobje treh mesecev, ta kazen začne veljati 18. januarja 2021, ob tem pa bo moral povrniti stroške v višini 750 evrov.

Značke: slovenija, ćopić

Članki iz rubrike