princ filip, princ harry Svet24.si

Princ Harry si želi nazaj, Meghan pa ...

princ-filip, salve Svet24.si

FOTO: Salve in molk v spomin na njenega zvestega ...

jansa sarec pl1 Reporter.si

Šarec je Janševo vlado ozmerjal kot "kup ...

covid-prsti Svet24.si

Švicarska zdravnika rešila uganko »covid ...

20130111-00416421 Necenzurirano

Janša se boji le ljudi na ulicah #komentar

Katja, MasterChef Njena.si

Iz MasterChefa se je morala posloviti Katja

3_vili resnik Odkrito.si

Od veselja sta se ga kar malo napila

ou
ou
2 05.03.2021 10:12:54

ODBOJKARSKA AFERA! Nemke ostro proti 'PRIPOROČILOM', takšne opreme pa že ne bodo nosile!

Nikola Miljković
Najbolj ostro so se odzvale nemške odbojkarice.

Na turnirju svetovne serije v odbojki na mivki v Dohi je precej prahu dvignila priporočena oprava. Ker gre za muslimansko državo, kjer za ženske veljajo posebni zakoni, je mednarodna zveza tekmovalkam priporočila nekoliko drugačno opravo, v kateri nastopajo po navadi. Bikinke naj bi odbojkarice tako zamenjale za majice s kratkimi rokavi, spodnji del športne opreme pa naj bi segal prek kolen.

Toda hitro so se pojavile težave, saj se v tem času temperature dvignejo tudi do 30 stopinj Celzija, zaradi česar naj bi bilo igranje v takšni opremi neznosno. Še najbolj ostro pa so se odzvale Nemke. Karla Borger and Julia Sude sta celo zagrozili, da bosta bojkotirali turnir, če ne bosta smeli igrati v svoji običajni opremi.

"Ne gre za to, ali smo bolj ali manj oblečene, gre za to, da nam ne pustijo nositi delovnih oblačil, v katerih opravljamo svoje delo," je za Der Spiegel dejala Sude, ki na odziv zveze ni čakala dolgo časa. Še več, oglasili so se celo arabski organizatorji turnirja, ki so v izjavi za javnost zapisali, da lahko vsi tekmovalci in tekmovalke nosijo, kar želijo, in da ne bo nobenih pravil pri oblačilih na turnirju.

Članki iz rubrike