atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

(bzs-pr)
(bzs-pr)
0 05.03.2021 11:16:31

Matevž Levstek Ali: Celjski trikotnik uspešnih povezovanj, znanja in izkušenj

Matevž Levstek Ali in Marjan Fabjan v Podčetrtku
arhiv BK Medilip Sankaku Celje
Beseda Sankaku v japonskem jeziku pomeni trikotnik, zato bi lahko sklepali, da gre po izjemni športni zgodbi Judo kluba Z'dežele Sankaku Celje za novo in zanimivo povezavo treh ključnih ljudi celjskega boksarskega kluba Medilip Sankaku Celje.

Ustvarja se povezovalna športna energija treh vizionarjev, ki verjamejo v skupen boksarski cilj ustvarjanja zmagovalcev v ringu. Svoje znanje so v novo celoto združili svetovno priznani "olimpijski zlatar" s področja juda Marjan Fabjan, boksarski trener in organizator s področja športnega turizma Matevž Levstek Ali ter uspešen poslovnež Gregor Lipovšek, direktor podjetja Medilip in predsednik BK Medilip Sankaku Celje. Pogovarjali smo se z Matevžem Levstekom Alijem, nekdanjim kikboksarjem in boksarjem pri Ivanu Pučku, ki zdaj deluje kot glavni trener v zelo uspešnem celjskem klubu.


Delujete kot izjemno zanimiva kombinacija treh ljudi, ki jasno ve, kaj hoče, in se medsebojno zelo dobro dopolnjuje.

Res je! V veliko veselje in čast mi je, da sem lahko del te ekipe, ki deluje od leta 2015, ko smo se združili kot somišljeniki v knežjem mestu. Marjan Fabjan je izjemen človek, učitelj in strokovnjak, od katerega črpamo voljo in znanje. Dela na svojstven način, ki daje nekaj več. Verjetno je zelo potreben njegov znameniti recept v svetu športa: 'Delaj in bodi tiho', saj je vrhunski rezultat odvisen od različnih faktorjev. Marjan našemu klubu daje izjemno dodano vrednost in moji varovanci se vedno znova srečujejo z njegovimi treningi v različnih fazah treninga pred borbami. Vse skupaj pa smiselno povezuje naš predsednik Gregor Lipovšek, nekdanji celjski judoist in glavni sponzor našega kluba. Podjetje Medilip, katerega lastnik je, nam omogoča izjemne pogoje za trening v naši telovadnici Medilip. Sam delujem kot glavni trener, v veliki meri pa se posvečam tudi organizaciji tekmovalnih boksarskih dogodkov, ki so bili v Podčetrtku. Vsi skupaj se trudimo, da bi tvorno sodelovali na tekmovalnem in organizacijskem področju v BK Medilip Sankaku Celje. Verjamem tudi, da je vsem iz našega kluba skupaj v ponos, da lahko trenirajo fizično pripravljenost in moč skupaj z olimpijskimi prvakinjami iz juda in legendarnim Marjanom Fabjanom.

V preteklem obdobju ste nanizali številne odlične rezultate. Kaj lahko pričakujemo v prihodnje?

Trdo in strokovno delo se pokaže v ringu. Ponosen sem na preteklo delo, ki nam daje energijo za prihodnost. Dosegli smo pomembne rezultate in vesel sem napredka svojih varovancev. Pred dnevi smo se vrnili iz Beograda, kjer je bil boksarski mladinski turnir Zlatna rukavica 2021, na katerem je naš Florjan Begaj dosegel odlično tretje mesto v kategoriji do 75 kilogramov. V letu 2019 je bil že peti na mladinskem EP v Budvi in postal tudi slovenski državni prvak v omenjeni kategoriji. Na zadnjem DP smo tekmovali s petimi tekmovalci in dosegli ker pet zlatih kolajn. Imamo manjšo, vendar dobro tekmovalno skupino, pred katero je svetla prihodnost. Dosedanje delo se bo pokazalo v naslednjih letih, ko pričakujemo odmevnejše rezultate tudi v članski konkurenci. Dolgoročno se spogledujemo tudi s tem, da bi z našo ekipo in pravimi amaterskimi dvoboji nadgradili skok v profesionalni boks. Zavedamo pa se, da je do tega trenutka še dolga pot. V ta svet želimo poslati samo prave in vrhunsko pripravljene boksarje.

Kako se v svetu boksa znajde vaš devetletni sin Gal, ki že pet let pridno trenira pod okriljem svojega očeta z zelo zanimivim priimkom Ali?

Vsi si mislijo, da je Ali moj vzdevek! (smeh). Moj oče je Jordanec in od tod priimek Ali, mama pa je prava Štajerka. Sebe štejem za Mariborčana in Štajerca, saj živim in delam v Celju, kjer sem si ustvaril tudi družino. Sin Gal trenira z nami že pet let in je moja dodatna motivacija. Verjamem, da mu bodo boksarske vrednote zelo koristile v življenju. Če pa ga bo življenje bolj konkretno poneslo v svet boksa, pa bom seveda zelo vesel in ponosen.

Kako delujete na trenerskem in tekmovalnem področju ter kakšen je odnos do Boksarske zveze Slovenije, ki se po zadnjih dogodkih v Srbiji pridružuje Regionalni klubski boksarski ligi?

Pri nas veliko treniramo z otroki in predvsem z mladino na tekmovalni ravni pod imenom Boxing Team Sankaku, imamo pa tudi rekreativne vsebine. Pomembno je, da imamo maksimalno podporo staršev. Trenutno imamo 40 članov, ki trenirajo v naši telovadnici Medilip. Veliko mi pri vseh aktivnostih pomaga moj pomožni trener Miha Jost, ki je tudi v procesu pridobivanja licence za boksarskega sodnika. Izjemno pomembno je, da imamo dobre domače sodnike, in tukaj se trenutno vlaga veliko energije tudi v BZS.

Regionalno ligo zelo pozdravljam in sem vesel, da je prišlo do tega pomembnega sodelovanja, ki bo koristilo vsem tekmovalcem, zvezam in boksu kot športni panogi. Za zdaj z našim klubom ne bomo sodelovali, ker imamo zelo mlade tekmovalce, kasneje pa se vidimo zraven. Pomembno je, da imamo zdaj na BZS selektorja Vlatka Nikolova, ki bo skupaj z nami, ki delamo v klubih, prišel do najboljšega izbora vrhunsko pripravljenih boksark in boksarjev na reprezentančni ravni. Pomembna so domača in tuja sodelovanja. V našem klubu redno sodelujemo s kluboma z Reke in iz Zadra, v Srbiji pa smo navezali stike z vsemi drugimi trenerji iz bivše Jugoslavije, ki si želijo sodelovanja. V Sloveniji sodelujem z vsemi klubi, veliko pa smo v stiku tudi s sosednjim boksarskim klubom Intercom iz Celja, kjer smo v odličnih odnosih s Sašem Pučkom.

Matevž, poznamo vas kot zelo uspešnega prodajnika in organizatorja s področja športnega turizma. V Podčetrtku ste se veliko ukvarjali z različnimi športi na področju tekmovanj in organizacije priprav vrhunskih športnih ekip. Podčetrtek je v zadnjem obdobju pogosto priljubljena boksarska destinacija.

Res je, v športni dvorani v Podčetrtku imamo odlične razmere za boksarske dogodke. Skupaj z BZS in našim klubom smo organizirali državna prvenstva, mednarodni boksarski turnir Slovenia Open, vsako leto kar v dveh terminih organiziramo boksarski sparing kamp, kjer se zbere vsaj 100 boksark in boksarjev. Dokazali smo, da smo dober organizacijski tim v sodelovanju z gostitelji v Podčetrtku in Boksarsko zvezo Slovenije.

Sam pa že lep čas delujem pri organizaciji športnih dogodkov in imeli smo jih res veliko iz različnih športnih panog. Slovenija je raj za organizacijo športnih priprav in dogodkov, saj smo sodelovali s košarkarji, rokometaši, nogometaši, tenisači in drugimi, ki se vedno znova radi vračajo v Slovenijo. Zelo lepo je videti, ko se celotni termalni in hotelski kompleksi zapolnijo z zadovoljnimi športnimi ekipami, ker vrhunski športniki iz vsega sveta potrebujejo vrhunsko storitev. Tudi v prihodnje bom veliko svojega časa in energije vlagal v smer športnega turizma, ker me to veseli in izpolnjuje. 

Članki iz rubrike