Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
1 04.03.2021 20:50:03

ŠOK! Slovenka NAJBOLJŠA v kvalifikacijah, nato pa – DISKVALIFIKACIJA! Slovenija se je PRITOŽILA in ...

Maruša Mišmaš Zrimšek
PETER KASTELIC/AZS
Maruša Mišmaš Zrimšek je bila v današnjih kvalifikacijah dvoranskega evropskega prvenstva v atletiki v Torunu, v katerih je sprva dosegla najboljši čas v teku na 3000 metrov (8:52,22), zaradi prestopa naknadno diskvalificirana. Na to odločitev se je vodstvo slovenske reprezentance pritožilo.

Slovenko so diskvalificirali, ker je stopila izven proge, je pojasnil vodja slovenske reprezentance Matija Šestak, ter dodal, da se je to zgodilo, ker je Mišmaš Zrimškovo od zadaj porinila španska tekmovalka. Dogodek preverjajo z videoanalizo.


Grosupeljčanka je bila favoritinja za najvišja mesta, na prvenstvu je imela najboljši čas med prijavljenimi, zmagala je tudi v drugi kvalifikacijski skupini in bila najhitrejša med vsemi. Klara Lukan, druga Slovenka v tej disciplini, je tekla v prvi skupini in bila v njej 10. (9:06,82) ter skupno 18. Prve štiri iz vsake izmed obeh skupin in še štiri najhitrejše po času so se uvrstile v zaključni tek prvenstva.

Na Poljskem se bo v petek tudi uradno začelo, tudi s prvimi končnimi odločitvami, prvo veliko tekmovanje v kraljici športov po svetovnem prvenstvu v Dohi septembra in oktobra 2019. Prve kvalifikacijske tekme so bile že danes, ko sta v 14-članski slovenski reprezentanci prvi na tekmovališče stopili slovenski predstavnici v najdaljši tekaški disciplini EP, preostali bodo v naslednjih treh dnevih, večina že v petek.

Značke: atletika, ep

Članki iz rubrike