princ filip, princ harry Svet24.si

Princ Harry si želi nazaj, Meghan pa ...

princ-filip, salve Svet24.si

FOTO: Salve in molk v spomin na njenega zvestega ...

Mario Fafangel Reporter.si

Tega Fafangelu ne bodo odpustili: "Epska ...

covid-prsti Svet24.si

Švicarska zdravnika rešila uganko »covid ...

20130111-00416421 Necenzurirano

Janša se boji le ljudi na ulicah #komentar

zupnik Odkrito.si

VIDEO: Joj, kaj počne ta župnik na stranišču?

Blaž Švab 2 Njena.si

Blaž Švab je za življenje "na koruzi"

STA
STA
0 04.03.2021 16:26:42

SLOVENCI bodo srebro branili septembra

Jurij Kodrun
Z Evropske odbojkarske konfederacije (CEV) so sporočili, da bo evropsko prvenstvo za moške na Poljskem, Finskem in Češkem ter v Estoniji na sporedu med 1. in 19. septembrom. Krovna evropska organizacija je danes razkrila tudi mesta, ki bodo gostila najboljše odbojkarje na stari celini, je zapisala Odbojkarska zveza Slovenije (OZS).

Uvodni tekmi letošnjega zaključnega turnirja bosta 1. septembra gostila Tampere in Talin, kjer bodo potekali tudi vsi ostali obračuni skupin C in D. Na Poljskem, kjer se bodo med seboj merile reprezentance skupine A, bo tekme sprva gostil Krakov, v Ostravi na Češkem pa bodo tekme skupine B.

Najboljše štiri ekipe iz vsake skupine bodo napredovale v drugi del tekmovanja, tekme osmine in četrtfinala se bodo od 11. do 15. septembra odvijale na Poljskem in Češkem, v Gdansku in Ostravi. Zaključni turnir najboljše četverice evropskega prvenstva bo 18. in 19. septembra v Katovicah na Poljskem.

Evropsko prvenstvo bodo drugič doslej gostile štiri države, nov koncept organizacije smo prvič spremljali pred dvema letoma v Franciji, Sloveniji, Belgiji in na Nizozemskem.Na evropskem prvenstvu bo nastopilo 24 reprezentanc. Ob štirih gostiteljicah so si nastop na prvenstvu stare celine neposredno zagotovile še Srbija, Slovenija, Francija, Ukrajina, Rusija, Italija, Nemčija in Belgija, skozi kvalifikacije pa so se doslej prebile še Latvija, Turčija, Bolgarija in Severna Makedonija.

Drugi del kvalifikacij bo na sporedu maja, ko bo evropska zveza izvedla tudi žreb skupin.

Slovenski odbojkarji bodo na evropskem prvenstvu branili srebrno odličje.

Značke: odbojka, ep

Članki iz rubrike