krokar Svet24.si

Morilski krokarji jima koljejo gosi in teleta, ...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

1680173506-fgrsghes-45-1680173482221 Necenzurirano

Nova afera na UKC: to je podjetje, ki naj bi mu ...

damjanic setinc pasek Reporter.si

Strokovni sodelavci poslanke Mojce Šetinc Pašek:...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Thomas naj bi vedel preveč Odkrito.si

Je pokojni Kingston vedel, kaj je narobe s Kate?

doncic Ekipa24.si

Kaaaaaj?! Dončić se je držal za glavo in smejal...

STA
STA
1 11.05.2020 23:14:03

Rokometna liga se širi na 14 ekip

Martin Metelko
Na današnji osmi izredni seji združenja rokometne lige NLB so predstavniki klubov s potrebno dvotretjinsko večino izglasovali sklep, da se prva liga razširi na 14 moštev. Klubi so odločili, da bo v luči novega koronavirusa naslednji dve sezoni v elitnem slovenskem klubskem tekmovanju nastopalo 14 klubov, so sporočili iz Rokometne zveze Slovenije.

Obenem so se klubi lige NLB zavezali, da bodo skupaj z drugimi ligami pod okriljem RZS in njenim vodstvom še pred koncem sezone 2020/21 pripravili strategijo tekmovalnega sistema moških ligaških tekmovanj ter uskladili urnik implementacije.


V sezoni 2020/21 bo tako v ligi NLB nastopala ista dvanajsterica klubov kot v zadnji sezoni (Celje Pivovarna Laško, Ribnica, Trimo Trebnje, Gorenje Velenje, Dobova, Jeruzalem Ormož, Krka, Koper, Slovenj Gradec 2011, Urbanscape Loka, Maribor Branik, Butan plin Izola), pridružili pa se jim bosta še najboljši ekipi zadnje sezone 1. B državne rokometne lige. To sta ekipi LL Grosist Slovan in Ljubljana.

"Vesel sem, da smo s klubi sprejeli sklep, ki vsem udeležencem zadnje sezone lige NLB prinaša razplet v športnem duhu. Pri razpravah smo se ozrli tudi na usmeritve in zaključke iz drugih rokometno razvitih držav. Razprava je bila dolga, na mizi smo imeli različna mnenja. Na koncu je poleg potrditve spremenjenega tekmovalnega sistema zelo pomembno tudi to, da se vsi klubi zavedajo pomembnosti in so se zavezali k temu, da pomagajo sooblikovati dolgoročno strategijo tekmovalnega sistema moških ligaških tekmovanj, ki bo pisala prihodnost slovenskega rokometa," je dejal Sebastjan Grgeta, predsednik združenja lige NLB.

Članki iz rubrike