Manca Špik Dobra karma

Manca Špik s hčerko preseljena na povsem ...

mleto-mešano-meso Svet24.si

Pozor, to mleto meso, ki se morda skriva v vašem ...

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

šole, ponovni prihod, koronavirus, jesenice Svet24.si

Zdaj je znano, kdaj se v šolske klopi vračajo ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Razkrivamo poti provizij za TEŠ6

Soraja 2 Odkrito.si

Torbica za 3.000 evrov in še kaj!

Mijo Matić Njena.si

Takole po karanteni uživa sanjski Mijo

tu
tu
1 10.05.2020 08:42:19

Z vso silo po 'DOBROTNIKU' ĐOKOVIĆU: Tekmecu prekipelo, srbskemu zvezdniku poslal TOLE SPOROČILO!

Reuters
Argentinski teniški igralec se ne strinja z idejo, ki jo je dal Novak Đoković.

Dobronamerna ideja, ki jo je širnemu svetu predstavil srbski teniški igralec Novak Đoković, ni naletela na odobravanje vseh igralce v teniški karavani. Eden takšnih je Argentinec Guido Pella, ki se je pridružil mnenju Dominica Thiema in Mihalia Južnija, in spregovoril brez dlake na jeziku. Srb je dal idejo, da bi najboljših 100 igralcev z lestvice ATP pomagali nižjepostavljenim igralcem, ki so v času prisilnega premora ostali brez prihodkov, Pella pa je zdaj prek medijev pojasnil, kaj si misli o takšni ideji.

"V finančnem smislu se nas večina ne more primerjati z Novakom, Rafo in Rogerjem, ki so v karieri zaslužili prek 100 milijonov evrov. Oni nimajo nikakršnih težav s tem, da bi v fond darovali 30 tisoč dolarjev. Lepo je pomagati, a to nima smisla. Poleg tega velja dodati, da niti eden teniški igralec ni lačen. Rajši bi pomagal tistim rojakom, ki so revni, lačni in umirajo. Bolje bi bilo pomagati takšnim ljudem, ne pa teniškim igralcem," je sporočil Argentinec, ki je trenutno 35. igralec sveta.

Za primer je navedel dva igralca, ki sta po njegovem primeru zelo dober primer, kako zelo nesmiselna je takšna oblika pomoči. "Cristian Garin je pred kratkim s 60. mesta napredoval na 18., v dozdajšnji karieri pa ni zaslužil ravno goro denarja. Na drugi strani imate Jacka Socka, ki je celo zunaj top 200 igralcev, zaradi česar bi dobil pomoč iz tega fonda, a v karieri je osvojil že prek 10 milijonov evrov."

Značke: đoković, tenis

Članki iz rubrike