Manca Špik Dobra karma

Manca Špik s hčerko preseljena na povsem ...

horoskop_zodiak-astrologija Svet24.si

Horoskop za petek, 29. maja

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

sladkor, sladkorna Svet24.si

Kako zdravi smo Slovenci: tolminska občina ...

vila boštjan Necenzurirano

Obtoženi v aferi TEŠ6 skrili vile pred državo

Soraja 2 Odkrito.si

Torbica za 3.000 evrov in še kaj!

lili 1 Njena.si

Lili Žagar razkrila, kaj je razvijala zadnje ...

nu
nu
10 11.05.2020 16:07:32

ADIJO PAMET! Na časopisih DOKAZANO ni virusa, Ekipe pa še vedno ni v lokalih

Zakaj vašega in našega časnika še vedno ne morete najti v svojem najljubšem baru? Odgovor je izjemno zanimiv in vse prej kot logičen.

»Ocenjujemo, da je tveganje za okužbo z novim koronavirusom zaradi prejemanja pošte, ki prispe na naše domove v papirnati obliki, kot so kuverte, položnice, reklamni letaki in časopisi, zanemarljivo,« so na vprašanje revije Reporter odgovorili z Nacionalnega inštituta za javno zdravje in dodali: »Po dosedanjih znanstvenih ugotovitvah novega koronavirusa na tiskarskem papirju niso zaznali tri ure po inkubaciji.« Za Reporter so še dodali, da je glede obstojnosti novega koronavirusa na različnih površinah do zdaj malo verodostojnih podatkov. So pa v laboratoriju pri poskusih v običajnem okolju ugotovili, da pri tiskarskem in tudi tekstilnem papirju novega koronavirusa niso zaznali.

Zaradi tega je precej nesmiseln vladni odlok, ki ob odprtju barov in frizerskih ter kozmetičnih salonov tem ne dovoli, da bi v svojih prostorih imeli časopise in revije. Kar je seveda hud udarec za mnoge tiskovine. Kar zadeva bare in druge lokale še toliko bolj za športni časnik, ki je bil seveda redni gost na tamkajšnjih mizah. Ob začetku krize je svojo naročnino na Ekipo odpovedala množica slovenskih lokalov, kjer so gostje zelo radi prebirali športne vsebine s strani tega časnika in kjer bi to ponovno zelo radi počeli. Lokali za ponovno naročanje na edini slovenski športni dnevnik čakajo na vladno zeleno luč, njena odsotnost pa je ob zapisanih zagotovilih zdravstvene stroke izrazito nerazumljiva.

Razen če gremo z razmišljanjem v smeri, da je bila Ekipa redni gost ogromne večine slovenskih lokalov, medtem ko so stranke neprimerno redkeje posegale po Demokraciji.

Značke: ekipa, lokali, saloni

Članki iz rubrike