Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 10.02.2018 22:03:03

ROKOMET, 1. LIGA NLB: Krka boljša od Slovana, Loka gladko prek Šmartna

Arsen Perić
Rokometaši novomeške Krke so v 15. krogu lige NLB premagali LL Grosist Slovan z 32:28 (19:13).

Krka - LL Grosist Slovan 32:28 (19:13)

* Dvorana Marof, gledalcev 200, sodnika: Backović in Palačković (oba Ljubljana).
* Krka: Tomič, Brajer, Bevec 1, Didovič 8, Okleščen 1, Pršina, Irman 1, Jakše 7 (1), D. Rašo 5, Udovč, D. Rašo, Papež 6 (3), Matko, Ban 2, Klobčar.
* LL Grosist Slovan: Nunčič, Podpečan, Bojić, Prevolnik, Serdinšek-Ekart, Marinček 2, Marušič 2 (1), Marojević 6, Korošec, Krivic, Jovičić, Kaučič 2, Novak 8 (2), Sanković 7, Atanasov 1.
* Sedemmetrovke: Krka 4 (4), LL Grosist Slovan 4 (3).
* Izključitve: Krka 8, LL Grosist Slovan 12 minut.
* Rdeči karton: Prevolnik (49.).

Krka je dosegla osmo prvenstveno zmago in je na visokem četrtem mestu, Slovan pa po desetem porazu ostaja na predzadnjem mestu v ligi NLB.

Dolenjski rokometaši so sijajno odprli tekmo in si po vsega osemnajstih minutah priigrali vodstvo osmih golov (12:4), dve minuti kasneje pa povišali na +10 (14:4). Ljubljančani so bili v nadaljevanju bolj konkurenčni, a uvodni zaostanek jih je "tepel" skozi celotno tekmo. Nekajkrat so se približali na štiri gole (20:24, 24:28, 27:31), a nato so tudi Dolenjci zaigrali bolj zbrano in zasluženo osvojili obe točki.

V zmagoviti ekipi sta bila najbolj učinkovita David Didovič z osmimi in Jaka Jakše s sedmimi goli, v gostujoči pa je Domen Novak dosegel osem, Robert Sanković pa sedem zadetkov.

Ljubljanska ekipa bo v prihodnjem krogu v petek, 16. februarja, gostila mariborski Branik, novomeška pa bo dan kasneje gostovala v Ormožu.

-----------------------------------------------------

Urbanscape Loka - Herz Šmartno 34:24 (19:10)

* Dvorana Poden, sodnika: Marko in Matjaž Pirc (oba Krško).
* Urbanscape Loka: Božnar, Juričan, A. Vrbinc, M. Vrbinc 3, Rakovec 4, Šibanc 7 (3), Gartner, Dolenc, Kavčič 8, M. Jesenko 1, U. Pipp 1, Bradeško 1, Jeseničnik 1, M. Pipp, Bergant 3, A. Jesenko 5 (1).
* Herz Šmartno: M. Sadar, Muratović, Kukovica, Strmljan 3, Ribarič, Kunst 7, Cirar 1, Justin 2 (1), Bahovec, Žižek, A. Sadar 2, Avsec 2, Jerina, Močnik 2 (1), Dobovičnik 5, Ostrež.
* Sedemmetrovke: Urbanscape Loka 4 (4), Herz Šmartno 2 (2).
* Izključitve: Urbanscape Loka 4, Herz Šmartno 10 minut.
* Rdeči karton: /.

Rokometaši Urbanscapa Loke so v 15. krogu lige NLB premagali Herz Šmartno s 34:24 (19:10).

Gorenjska zasedba je pričakovano dosegla deveto zmago v državnem prvenstvu in zadržala visoko tretje mesto na prvenstveni lestvici, medtem ko osmoljenka današnje tekme iz osrednje Slovenije ostaja na zadnjem mestu.

Izbranci domačega trenerja Roberta Beguša so vse dvome o novi zmagi razrešili po tridesetih minutah tekme, ko so bili za razred ali dva boljši od svojih tekmecev. Že na polčasu so si priigrali devet golov prednosti (19:10), v drugi polovici tekme pa niso popustili niti za ped in prepričljivo slavili.

V zmagoviti zasedbi sta bila najbolj učinkovita Aleks Kavčič z osmimi in Alen Šibanc s sedmimi goli, v poraženi pa Matevž Kunst s sedmimi ter Anže Dobovičnik s petimi zadetki.

Škofjeloška zasedba bo v prihodnjem krogu gostovala v Trebnjem, ekipa iz Šmartnega pri Litiji pa bo gostila Riko Ribnico. Obe tekmi bosta v soboto, 17. februarja.

Značke: rokomet, dp

Članki iz rubrike