Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 29.04.2017 21:14:53

Šok za Velenjčane! Praznih rok iz Ribnice

Drago Wernig - TAKA
Rokometaši Rika Ribnice so v 6. krogu končnice za prvaka v ligi NLB premagali Gorenje Velenje s 27:23 (12:9).

Velenjčani se praznih rok vračajo iz dežele suhe robe, po porazu pa so tudi izgubili stik s Celjani v boju za prvaka.

Ribničani so sedem minut potrebovali, da so dosegli prvi gol, po zaostanku 0:2 pa je njihova igra vendarle stekla. V deveti minuti so tekmo postavili na uvodno izhodišče (2:2), v nadaljevanju pa povsem prevzeli pobudo na igrišču in zasenčili favorizirane goste iz Šaleške doline.

Z granitno obrambo so povsem zaustavili velenjski napad, po njihovem vodstvu štirih golov v 22. minuti (9:5) pa gostujočega trenerja Boruta Plaskana prisilili, da je zahteval minuto odmora. Njegovi napotki so obrodili sadove, saj so se tik pred polčasom približali na zadetek (10:9), Ribničani pa so z goloma Jana Puclja in Nika Henigmana na velik odmor vendarle odšli z lepo prednostjo treh golov (12:9).

Velenjčani so odločno odprli drugi polčas in v 38. minuti po golu Roka Ovnička izenačili na 14:14. Domači trener Stojan Gelze, ki je pred kratkim zamenjal Roberta Beguša, je nemudoma zahteval minuto odmora, po njej pa so se gostitelji vrnili na stare tirnice in prevzeli pobudo. V 48. minuti so znova povedli za tri gole (21:18), tri minute kasneje za štiri (23:19), do konca tekme pa niso popustili niti za ped in Velenjčanom odščipnili dragoceni točki v boju za prvaka.


V ribniški ekipi sta po pet golov dosegla Janez Skušek in Jan Grebenc, v velenjski pa je bil najbolj učinkovit Matjaž Brumen s sedmimi zadetki.

Ribniška zasedba bo v prihodnjem krogu gostila Celje Pivovarno Laško, velenjska pa bo gostila novomeško Krko. Obe tekmi bosta v soboto, 13. maja.

Riko Ribnica - Gorenje Velenje 27:23 (12:9)

ŠC Ribnica, gledalcev 600, sodnika: Teršek (Hrastnik) in Žibret (Trbovlje).
Riko Ribnica: Klarič, Perovšek, Leban 1 (1), Fink 2, Grebenc 5, Knavs 3, Henigman 2, Skušek 5 (1), Pucelj 3, Pahulje, Nosan 3, Kovačič 2, Kljun, Setnikar, Kulenović 1, Košmrlj.
Gorenje Velenje: Ferlin 1, Zaponšek, Baznik, Cehte 2, Medved 3 (3), Haseljić, Ovniček 4, Stojnić, Toskić 1, Mitrović 3, Potočnik, Golčar 2, Mazej, Gams, Nosan, Brumen 7 (3).
Sedemmetrovke: Riko Ribnica 2 (2), Gorenje Velenje 7 (6).
Izključitve: Riko Ribnica 10, Gorenje Velenje 14 minut.
Rdeči karton: Toskić (56).

Značke: rokomet, dp

Članki iz rubrike