Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 26.04.2017 20:45:04

Na derbiju brez zmagovalca

alesfevzer.com
Rokometaši velenjskega Gorenja in Celja Pivovarne Laško so se v 5. krogu lige NLB za prvaka razšli z neodločenim izidom.

Gorenje Velenje - Celje Pivovarna Laško 25:25 (13:14)

Velenje - Rdeča dvorana. 1100 gledalcev. Sodnika: D. in I. Ivančič.
Gorenje: Baznik, Cehte 5, Medved 5, Haseljić, Ovniček 2, Stojnič, Toskić 1, Mitrović 4, Potočnik 4, Ferlin, Golčar 2 (0:1), Gams 1, Zaponšek, Nosan, Brumen 1 (1:2).
Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Malus 2, Babarskas, Janc 4, Razgor, Suholežnik, Marguč (0:1), Grošelj, Poteko 1, Gajić, Zarabec 6, Kodrin, Mačkovšek 6, Mlakar 3, Žvižej 3 (0:1), Bećiri.
Sedemmetrovke: Gorenje 3 (1), Celje Pivovarna Laško 2 (0).
Izključitve: Gorenje 6, Celje Pivovarna Laško 2 minuti.

Velenjsko-celjski derbi se je končal brez zmagovalca. To je prvič v sezoni, da Celjani niso premagali večnih tekmecev. Bili so blizu, a v zadnji minuti je Janez Gams poskrbel za točko domačih. To pomeni, da sta obe ekipi po 5. krogu končnice za prvaka izenačeni pri 47 točkah. Njuna zadnja medsebojna tekma v sezoni in bržčas odločilna za prvaka bo 2. junija v Celju.

Ekipi sta bili v prvem polčasu dokaj izenačeni, večino časa pa so bili v rahli prednosti Velenjčani, ki so večkrat vodili tudi za tri zadetke, a na glavni odmor so prednost zadetka nesli Celjani.

V drugem delu so po zadetku Gregorja Potočnika domači v 42. minuti spet vodili, in sicer z 19:17, toda Celjani so še naprej pritiskali in v 54. minuti z golom Mihe Zarabca sami povedli s 23:21.

Rok Ovniček je tri minute pozneje na veselje domačih navijačev zadel za novo izenačenje na 23:23 in napovedal zanimivo končnico. Zarabec je sicer v 59. minuti goste spet popeljal v vodstvo za dva gola (25:23), a je nato Nejc Cehte znižal na 24:25, Janez Gams pa je v zadnji minuti izid znova poravnal na 25:25, kar je bil tudi končni izid.

Pri domačih sta bila s po petimi goli najboljša Nejc Cehte in Niko Medved, pri gostih pa sta po zadetek več dosegla Miha Zarabec in Borut Mačkovšek.

Gorenje bo v 6. krogu v soboto gostovalo v Ribnici, Celjani pa bodo gostili Urbanscape Loko.

Značke: rokomet, dp

Članki iz rubrike