Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

masterchef, tekmovalci, 10 Njena.si

Master Chef: Jajca usodna za prvega tekmovalca

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 22.04.2017 21:37:52

S krimovkami bodo v finalu pokala igrale Celjanke

Grega Wernig
Rokometašice Z'dežele so v drugi polfinalni tekmi zaključnega turnirja pokala Slovenije v Celju premagale Zelene doline Žalec s 26:23 (13:10). Celjanke bodo v nedeljskem finalu, tekma se bo začela ob 18. uri, igrale s Krimom Mercatorjem, ki je bil v prvi polfinalni tekmi z 28:21 (13:14) boljši od Mlinotesta iz Ajdovščine.

Pred drugo polfinalno tekmo slovenskega pokalnega tekmovanja so bile v rahli prednosti celjske rokometašice, ki so državno prvenstvo končale s šestimi točkami prednosti pred Žalčankami, vendar sta se njuna medsebojna obračuna v državnem prvenstvu končala z 1:1. V Celju so slavile Žalčanke z 29:24, v Žalcu pa Celjanke z 28:24.

Polfinalni obračun so bolj odločno začele domače rokometašice, ki so z dvema zaporednima goloma Katarine Regner na polovici prvega polčasa nasprotnicam pobegnile za štiri gole (7:3). V 26. minuti so Celjanke z golom Nikite Privšek vodile že s 13:7 s tremi zaporednimi goli, dvakrat je bila uspešna Maja Klakočer, enkrat pa Anika Strnad. V drugem polčasu so varovanke domačega trenerja ohranile prednost treh golov, v 56. minuti pa so z novim golom Regnerjeve Žalčankam še enkrat pobegnile na plus šest (26:20), s tem pa je bila tekma odločena.


V celjski ekipi je bila s sedmimi goli najbolj razpoložena Regnerjeva, po petkrat sta se med strelke vpisali Alja in Sanja Vrček, medtem ko sta bili v žalski ekipi najbolj učinkoviti Strnadova z desetimi goli, dva manj pa je dosegla Klakočerjeva.

V nedeljo bo ob 15. uri v dvorani Golovec najprej na sporedu tekma za tretje mesto med Mlinotestom in Zelenimi dolinami Žalcem, tri ure pozneje pa bosta igrali še ekipi Krima Mercatorja in Z'dežele.

Pokalni naslov branijo aktualne državne prvakinje krimovke, ki so do zdaj pokalno lovoriko osvojile triindvajsetkrat, trikrat je bila najboljša Olimpija.

Značke: rokomet, pokal, ženske

Članki iz rubrike