ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 29.09.2022 22:45:49

Celjani pričakovano izgubili v Barceloni

Profimedia
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na današnji tekmi 3. kroga evropske lige prvakov v Španiji izgubili proti Barceloni s 30:38 (15:19).

* Dvorana Blaugrana, gledalcev 1508, sodnika: Erdogan in Özdeniz (oba Turčija).
* Barcelona: Perez de Vargas, Nielsen, Carlsbogard 1, Mem 10, Arino, Wanne 7, Janc 1, N'Guessan 3, Gomez 4 (1), Dos Santos 1, Cindrić 1, Makuc, Langaro 3, Richardson 3, Fabregas 3, Frade 1.
* Celje Pivovarna Laško: Belkaied, Gaberšek, Strmljan 1, Knez, Mazej 3, Marguč 6 (1), Antonijević, Ivanković 7, Janc 1, Muhović, Žabić 2, Mlakar 1, Vlah 6 (1), Martinović 1, Suholežnik 2.
* Sedemmetrovke: Barcelona 2 (1), Celje Pivovarna Laško 4 (2).
* Izključitve: Barcelona 6, Celje Pivovarna Laško 12 minut.
* Rdeči karton: Mazej (56.).

Celjski rokometaši so v katalonski prestolnici prikazali novo všečno predstavo, 11-kratnim zmagovalcem najbolj imenitnega klubskega tekmovanja na stari celini, kjer igrata tudi slovenska reprezentanta Blaž Janc in Domen Makuc, pa niso bili kos. Do 48. minute so jim bili povsem konkurenčni, po izidu 27:27 pa so močno popustili in doživeli visok poraz. Slovenske prvake nov izziv na veliki sceni čaka že sredi prihodnjega tedna, v sredo, 5. oktobra, bodo ob 18.45 v dvorani Zlatorog gostili tekmece iz francoskega Nantesa.


Izbranci srbskega strokovnjaki na celjski klopi Alema Toskića so slabo odprli tekmo v Blaugrani. Po vsega devetih minutah igre so zaostali za pet golov (4:9), a nato strnili svoje vrste in postopoma lovili priključek z imenitnimi katalonskimi tekmeci. V 24. minuti so se jim po golu Aleksa Vlaha, absolutnega junaka nedavne zmage nad rokometnim velikanom iz Kiela, približali na dva gola zaostanka (13:15). V končnici prve polovice tekme so znova malce popustili in se na veliki odmor podali z zaostankom štirih golov (15:19).

Celjska zasedba je v drugem polčasu povzročila prave glavobole sloviti katalonski zasedbi, ki je v minulih dveh letih dvakrat osvojila ligo prvakov. V 39. minuti ji je povsem zadihala za ovratnik in se približala na 22:23, nezadovoljni domači trener Carlos Ortega pa je zahteval minuto odmora.

A Celjani so tudi v nadaljevanju prevladovali, po golu Žige Mlakarja so najprej izenačili na 23:23, v 42. minuti pa prvič na dvoboju povedli s 25:24, potem ko je zadel Ante Ivanković.

Rokometaši iz Barcelone so bili v šoku, kar nekaj časa so potrebovali, da so ujeli pravi ritem, po neodločenem izidu 27:27 pa so med 48. in 60. minuto naredili delni izid 11:3 in dosegli pričakovano zmago.

V celjski ekipi je bil na današnji tekmi najbolj učinkovit Ante Ivanković s sedmimi goli, po enega manj sta dosegla Gašper Marguč in Aleks Vlah.

Značke: rokomet, liga prvakov

Članki iz rubrike