Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 26.10.2021 22:30:43

Velenjčani poraženi v Španiji

alesfevzer.com
Rokometaši Gorenja iz Velenja so v 2. krogu evropske lige v skupini C izgubili na gostovanju v Španiji pri ekipi Logrono La Rioja s 26:31 (14:18).

* Športna palača de la Rioja, gledalcev 458, sodnika: Cernavskis, Bogdanovs (oba Latvija).
* Logrono La Rioja: Perez Molina, Dutra Ferreira 2, Dorado Perez 1, Rivero Noris 3, Casado Marcelo 5 (2), El Korchi Fernandez 2, Rubino Fernandez 4, Serradilla Cuenca 3, Markelau, Rodriguez Moreno, Moreira Rodriguez 7, Ortiz Badillo 1, E. Cadarso Caballero 1, D. Cadarso Caballero 2, Kiseljev, Goni Macua.
* Gorenje Velenje: Haseljić 3, Tajnik 4, Pajt 3, Panjtar, Starc, Miklavčič 1, Drobež 3, Sokolič 2 (1), Verdinek, Šiško, Grmšek 1, Taletović, Slatinek Jovičić, Mlivić, Predović 4, Kavčič 5.
* Sedemmetrovke: Logrono 3 (2), Gorenje 3 (1).
* Izključitve: Logrono 4, Gorenje 6 minut.
* Rdeči karton: /.

"V Španijo se na gostovanje odpravljamo samozavestni. Verjamem, da nam lahko uspe osvojiti prve točke v evropski ligi," je pred odhodom v Španijo za spletno stran Velenjčanov dejal Tilen Sokolič. Toda to se ni uresničilo. Čeprav so Slovenci dobro začeli tekmo, pa so v nadaljevanju porazu proti Magdeburgu dodali še poraz v Španiji. Španci pa so se v drugem najmočnejšem evropskem tekmovanju pobrali po visokem porazu v prvem krogu proti Sävehofu.


Velenjčani so tekmo dobro začeli in v 12. minuti z golom Kenana Pajta vodili že z 10:6, zatem pa so domači, sicer tretji v španskem prvenstvu zadnje tri sezone, z delnim izidom 6:2 izenačili v 20. minuti. Nalet domačinov se je nadaljeval, tako da so polčas končali s štirimi goli prednosti.

V drugem polčasu so se Velenjčani spet približali po golu Jerneja Drobeža v 36. minuti le na zadetek, toda nadaljevanje spet ni bilo po godu velenjske ekipe, saj so se domači 42. minuti spet odlepili za štiri gole (23:19).

Španci so nato bolj ali manj vzdrževali nekaj golov prednosti, pred koncem so naskok še povečali na pet golov in tekmo končali z enako razliko.

Pri domačih je bil s sedmimi goli najučinkovitejši Tomas Moreira Rodriguez, pri gostih pa je petkrat zadel Aleks Kavčič.

Velenjčani bodo v 3. krogu 16. novembra gostili Nexe.

Članki iz rubrike