Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

(gb)
(gb)
0 26.10.2021 11:22:31

Kje so meje Ljubljančanke?

Pia Babnik
TRISTAN JONES/LET
Pia Babnik je s četrtim mestom v Glen Oaksu dosegla enega največjih uspehov slovenskega golfa.

Evropska serija LET se je drugič letos za kratek čas preselila v ZDA, kjer je bil na igrišču Glen Oaks turnir za ekipe in posameznice. Organizatorji so povabili 28 amaterskih igralk in igralcev ter 12 igralk iz elitne serije LPGA, med katerimi je bila šesterica tistih, ki so med najboljšimi 20 na svetu. Njihova prisotnost je močno dvignila zanimanje svetovnih medijev. V soju žarometov sta se znašli Pia Babnik in Katja Pogačar. Za denarno nagrado 200.000 ameriških dolarjev se je borilo 84 tekmovalk, med katerimi se je Babnikova vnovič izkazala. Od uvodnega kroga je bila najstnica pri vrhu in celo boljša od Nelly in Jessice Korda. Igrišče Glen Oaks v newyorškem predelu Westbury je eno lepših igrišč v ZDA, ponaša se z ogromno površino, dolgimi luknjami in velikimi zelenicami, kjer ledina ne predstavlja prevelikih težav. Odprtost igrišča ustreza Pii, ki je bila najboljšim igralkam na svetu konkurenčna, čeprav je na igrišču igrala prvič.



Po dveh dneh je bila tretja, le dva udarca za prvo igralko s svetovne lestvice Nelly Korda. Navadno v golfu odloča zadnji krog, ki ga je tokrat popestril še veter, s sunki do 60 km/h. Razmere so bile na finalni dan drugačne in ni nenavadno, da se je iz roba deseterice na vrh prebila Angležinja Charley Hull, ki je v končnem seštevku porazila do takrat vodilno Američanko in mlajšo od sester Korda, Nelly. Pia je zadnji dan odigrala par igrišča in zaradi težav ostalih igralk zadržala izjemno mesto na skupni lestvici. S končnim seštevkom -7 je turnir, skupaj z Jessico Korda, zaključila na vrhunskem četrtem mestu, kar je eden največjih uspehov slovenskega golfa in njene mlade kariere.



Po uspešnem gostovanju v New Yorku je bila Pia zelo zadovoljna: "Zelo sem uživala na izvrstno pripravljenem igrišču. Ameriški tip igrišča mi ustreza, saj lahko igram sproščeno in napadam na vsaki luknji. Kljub izjemni konkurenci, ki so jo predstavljale nekatere najboljše igralke na svetu, sem bila v igri za zmago. Če zadnji dan ne bilo močnega vetra, bi morda lahko posegla po višji uvrstitvi. Kljub vsemu je delitev četrtega mesta vrhunski rezultat. Moj naslednji turnir bo v Dubaju od 27. do 29. oktobra."



Zelo dobra je bila tudi Pogačarjeva, najbolj izkušena slovenska golfistka, ki je bila po dveh krogih v igri za mesta okrog 20, toda tudi njej jo je zagodel veter. Po paru igrišča, po dveh dneh, ji je finalni nastop prinesel štiri udarce nad parom in to se je poznalo na uvrstitvi. Katja je turnir Aramco Series končala na 38. mestu, skupaj z eno najboljših igralk na svetu, Danko Emily Pedersen. "Dva odlična starta in top 40 na turnirju v New Yorku. Užitek je bilo igrati v ekipi Alice Hewson, se pa veselim zadnjega letošnjega turnirja Aramco v Savdski Arabiji," je povedala Katja.



V ekipnem delu turnirja je tekmovalo 28 postav s po štirimi člani – tri profesionalke ter amater ali amaterka. Ekipa Jessice Korda je bila najbolj usklajena, kjer sta štela po dva najboljša rezultata na krog. V dodatnih luknjah je porazila ekipo Nemke Sophie Popov. Babnikova je igrala v ekipi Indijke Aditi Ashok, ki je turnir končala na 13. mestu. Pogačarjeva je bila del ekipe Angležinje Alice Hewson, ki je zasedla 21. mesto. 

Vrstni red posamezno (Aramco Series, New York)
1. C. Hull (Aang) -12
2. N. Korda (ZDA) -11
3. D. Kang (ZDA) -9
4. P. Babnik (Slo) -7
4. J. Korda (ZDA) -7
38. K. Pogačar (Slo) +4


Ekipno
1. ekipa J. Korda -41
2. ekipa Popov -41
3. ekipa Hull -40
13. ekipa Ashok (P. Babnik) -31
21. ekipa Hewson (K. Pogačar) -25
Značke: golf, pia-babnik, new-york

Članki iz rubrike