Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 26.10.2021 18:11:49

Katarci ob prvencu formule 1 obljubljajo presenečenja

V letošnji sezoni formule 1 bo na sporedu tudi dirka v Katarju, kjer so prireditelji nedavno dosegli dogovor s krovno zvezo Fio. Letos bo konec novembra dirka nadomestila odpovedano avstralsko, od leta 2023 pa bo postala stalnica. Za letošnjo izvedbo pa v Katarju obljubljajo nekaj presenečenj, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Dirka za VN Katarja v Losailu bo sploh prva dirka formule 1 v tej državi. Podpisali pa so še desetletno pogodbo z elitnim dirkaškim tekmovanjem, ki bo začela veljati v sezoni 2023.

Letošnja preizkušnja bo na sporedu med 19. in 21. novembrom namesto VN Avstralije v Melbournu, ki je odpadla zaradi pandemije novega koronavirusa.

V pogovoru za AFP je predsednik tamkajšnje avtomobilistične zveze Abdulrahman Al Mannai dejal, da bo po srečnem naključju dirka 21. novembra natanko leto dni pred prvo tekmo nogometnega svetovnega prvenstva v Katarju 2022. "To bomo zelo dobro izkoristili in iz dirke formule 1 bomo naredili velik dogodek. Prepričan sem, da bomo med dirkaškim koncem tedna v Katarju videli kar nekaj presenečenj," je dejal, a ni razkril podrobnosti.


Dirkališče v Losailu, kjer že 17 let domuje tudi dirka svetovnega prvenstva v motociklizmu, bo pred prvencem formule 1 doživela nekaj kozmetičnih popravkov, pričakujejo pa tudi veliko navijačev. Po zdaj veljavnih pravilih lahko v tej državi na športnih tekmovanjih tribune napolnijo stoodstotno, če so gledalci cepljeni ali pa imajo druga ustrezna zdravstvena potrdila.

Kot dodaja AFP, se je dotaknil tudi za to državo manj prijetnih tem - nasprotovanja številnih nogometnih zvezdnikov in zvez zaradi razmer v državi, predvsem odnosa do tujih delavcev, ki so ali pa še gradijo objekte za prihajajoče svetovno prvenstvo. Poudaril je, da jih ne motijo morebitni kritični zapisi ali mnenja udeležencev tekmovanja formule 1.

"Podpiramo izražanje mnenj dirkačev na njihovih družbenih omrežjih. Tega v Katarju ne dojemamo kot težavo, saj lahko povedo, kar hočejo," je dejal Mannai. Med najbolj aktivnimi na družbenem področju sta med dirkači predvsem svetovni prvak Lewis Hamilton, ki je privrženec gibanja za pravice temnopoltih, ter nemški zvezdnik Sebastian Vettel.

Po VN Katarja bosta v sezoni formule 1 na sporedu še dve dirki, VN Savdske Arabije 5. decembra in VN Abu Dabija v Združenih arabskih emiratih 12. decembra. S tem bo letošnja sezona sklenjena z 22 dirkami.

Značke: formula ena, sp

Članki iz rubrike