900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

rudi in marjetka spor Njena.si

Kako in zakaj je počil Marjetkin in Rudijev ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 16.09.2018 18:40:31

Celjani s porazom odprli evropsko sezono

alesfevzer.com
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na današnji tekmi prvega kroga evropske lige prvakov na domačem igrišču izgubili proti danskemu Skjernu s 26:27 (13:12). Celjska ekipa bo drugo tekmo v skupini B igrala v nedeljo, 23. septembra, ko bo gostovala pri francoskemu PSG.

* Dvorana Zlatorog, gledalcev 3000, sodnika: Pichon in Reveret (oba Francija).
* Celje Pivovarna Laško: Panjtar, Ferlin, Vujović 3, Jurečič, Malus 1, Razgor 4 (4), Ovniček 4 (2), Marguč 3 (1), Šarac 3, Grošelj 3, Nenadić 2, Kodrin 2, Horžen, Makuc, Anić, Bećiri 1.
* Skjern: Nielsen, Jacobsen 1, Konradsson 5, Eggert 8 (6), Mikkelsen, Stenbäcken, Grebenc 2, Myrhol 3, Christiansen 2, Augustinussen 3, Tangen 3.
* Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 11 (7), Skjern 7 (7).
* Izključitve: Celje Pivovarna Laško 6, Skjern 10 minut.
* Rdeči karton: /.

Uvodna tekma v najbolj imenitnem klubskem tekmovanju na stari celini se ni razpletla po željah slovenskih prvakov. V Zlatorogu so jim rokometno mero vzeli tekmeci iz danskega Skjerna, naslednjo tekmo v elitni skupini B pa bodo igrali čez natančno teden dni, ko bodo gostovali pri francoskem velikanu PSG, ki je v uvodnem krogu slavil v ukrajinskem Zaporožju.

V celjskem rokometnem hramu se je navkljub prekrasnemu vremenu in zgodnjemu terminu tekme zbralo dokaj lepo število gledalcev, malo manj kot 3000 rokometnih navdušencev pa je bilo od prve minute priča razburljivemu in izenačenemu boju.

Izbranci domačega trenerja Branka Tamšeta so začeli dokaj medlo, po uvodnem zaostanku z 0:2 pa vendarle ujeli pravi ritem in v šesti minuti tekmo postavili v uvodno izhodišče (2:2). Prvo vodstvo so si proti danski ekipi - zanjo igrata tudi nekdanja velika zvezdnika nemške bundeslige Anders Eggert in Bjarte Myrhol, od letošnjega poletja pa tudi občasni slovenski reprezentant Jan Grebenc - so si priigrali v deveti minuti, ko je Gal Marguč po bliskovitem nasprotnem napadu zadel za 4:3.

Tamše, ki je pred tekmo v superlativih govoril o Skjernu, je veliko menjal in iskal "idealno postavo", v prvem polčasu so na klopi obsedeli le Domen Makuc, Kristijan Horžen in Jan Jurečič, njegovi varovanci pa so igrali po sistemu toplo-hladno. A najbolj pomembno je, da so se navkljub nekajkratnemu zaostanku dveh golov (7:9, 8:10 in 9:11) vrnili, v 29. minuti pa po golu Davida Razgorja s sedemmetrovke - pred tem sta Rok Ovniček in Marguč zapravila dva kazenska strela - povedli z 12:11.

Celjani so drugo polovico tekme začeli z minimalnim vodstvom (13:12), v Zlatorogu pa se je nadaljeval ogorčen in neusmiljen boj za vsako žogo. V tem "gladiatorskem obračunu" so Celjani pokazali svojo največjo odliko, s srčno predstavo so si v 39. minuti prvič na dvoboju priigrali tri gole prednosti (18:15).

A lepa zaloga v zadetkih ni bila nobena garancija za zmago, nepopustljivi Danci so jim le trideset sekund kasneje spet zadihali za ovratnik (18:17), v 42. minuti pa jih povsem ujeli (18:18).

Po Tamšetovi minuta odmora in nekaterih njegovih spremembah na taktičnem in kadrovskem področju - med drugim je vstopil organizator igre Makuc - so Celjani znova nekoliko lažje zadihali (20:18), a tekmeci iz Hamletove dežele so jim "sledili kot senca" in jih dokaj hitro rezultatsko ujeli, v 50. minuti pa jim znova ušli (21:22).

A zadrege celjskih rokometašev kar ni bilo konec, v napadu so zapravljali žoge kot po tekočem traku, obramba pa je bila izjemno porozna. Vse to so Danci s pridom izkoristili in jim v 54. minuti prvič na dvoboju ušli na tri gole (21:24). Domači rokometaši so v izdihljajih tekme skušali tekmo postaviti na glavo, a se jim namera ni posrečila, na koncu so Danci osvojili Zlatorog.

Značke: rokomet, liga prvakov

Članki iz rubrike