reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

rudi in marjetka spor Njena.si

Kako in zakaj je počil Marjetkin in Rudijev ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 16.09.2018 14:22:52

Janja Garnbret je prva favoritinja za OLIMPIJSKO MEDALJO: Slovenka blesti v Innsbrucku!

Janja Garnbret je v Innsbrucku osvojila še drugo zlato.
Luka Fonda/PZS
Janja Garnbret je najuspešnejša posameznica svetovnega prvenstva v športnem plezanju. Devetnajstletna Korošica je za slovo v svojem slogu osvojila še kombinacijo, premierni plezalni triatlon v novem olimpijskem formatu. Po balvanskem zlatu in težavnostnem srebru je priplezala še tretjo kolajno v Innsbrucku, četrto za Slovenijo na tem tekmovanju.

Slovenska pravljica in bera kolajn na prizorišču zimskih olimpijskih iger leta 1964 in 1976 v mestu ob reki Inn se je nadaljevala še danes, zadnji dan svetovnega prvenstva v športnem plezanju.


Slovenske nastope je sklenila Janja Garnbret in to na kakšen način. Z najbolj prepričljivo predstavo, s petimi vrhovi, na balvanskih smereh in v težavnosti, se je v zgodovino športnega plezanja vpisala kot prva zmagovalka nove discipline - olimpijske kombinacije. Bero medalj v Innsbrucku je začela prejšnjo soboto s srebrom v težavnosti, nadaljevala v petek z zlatom v balvanih in jo sklenila danes z novim zlatom.

Garnbretova je Sloveniji priborila še štirinajsto kolajno na svetovnih prvenstvih, četrto zlato, tri od teh ima v lasti prav sama. Kot druga najmlajša v zgodovini je pred dvema letoma na SP v Parizu osvojila prvo zlato v težavnosti. Takrat se je zaradi svoje mladosti osredotočila le na težavnost. V Innsbrucku dve leti starejša je pripotovala kot glavna favoritinja ter upravičila najvišja pričakovanja in svoj uspeh nadgradila z novim zgodovinskim mejnikom v tem športu.

Značke: športno plezanje, sp

Članki iz rubrike