Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 16.09.2018 18:01:55

Gajser peti v Assnu, Herlings potrdil naslov prvaka

Profimedia
Nizozemec Jeffrey Herlings je zmagovalec predzadnje dirke sezone svetovnega prvenstva v motokrosu. Z novim uspehom je na domačem terenu v Assnu že postal svetovni prvak v elitnem razredu MXGP za sezono 2018. Najboljši slovenski dirkač Tim Gajser je na Nizozemskem končal na petem mestu, potem ko je bil četrti v prvi vožnji in peti v drugi.

Zaradi velike prednosti Herlingsa v skupnem seštevku je bilo jasno, da mu lahko le popolna ničla prepreči slavje že na domači dirki. Potreboval je namreč le štiri točke, že v prvi vožnji pa je bil tako hiter kot v večini sezone ter jo dobil; 25 novih točk za že 30. uspeh v posamičnih vožnjah v sezoni pa je bilo več kot dovolj, da si je že zagotovil naslov prvaka.

Med Herlingsom in Gajserjem sta prvo vožnjo končala še drugi v SP in lanski prvak Italijan Antonio Cairoli ter Britanec Max Anstie.

V drugi vožnji si je lahko sveži svetovni prvak privoščil celo redko napako in padec, zdrsnil na drugo mesto za Caiorlija, pa ga potem spet prehitel ter s še eno zmago le še postavil piko na i odlično sezoni.



Cairoli je tudi v drugi vožnji končal na drugem mestu, tretji je bil domačin Glen Coldenhoff, četrti Anstie, peti pa Gajser.

V SP ima zdaj novi prvak 883 točk, drugi Cairoli pa 782. V boju za tretje mesto na koncu sezone pa ostaja Gajser, ki lovi tretjeuvrščenega Belgijca Clementa Desalla. Pred dirko v Assnu je bila razlika med njima 28 točk, Desalle pa je danes prvo vožnjo končal na devetem mestu, drugo pa na sedmem, tako da je Gajser zaostanek zmanjšal na 20 točk (645-625).

Zadnja dirka sezone bo čez 14 dni v italijanski Imoli.

Značke: motokros, sp

Članki iz rubrike