Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 26.11.2017 18:55:13

Celje praznih rok proti Flensburgu

alesfevzer.com
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v devetem krogu lige prvakov v domačem Zlatorogu izgubili proti Flensburg-Handewittu s 27:30 (14:16). Celjane v naslednjem krogu prihodnjo soboto čaka obračun z beloruskim Meškov Brestom.

* Dvorana Zlatorog, sodnika: Dinu in Din (oba Romunija).
* Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Suholežnik 1, Marguč, Grošelj 2, Panjtar, Vujović, Kodrin 3, Jurečič 7 (4), Makuc 2, Anić 1, Dujšebajev 5, Mačkovšek 1, Mlakar, Dobaj, Bećiri 2, Razgor 3.
* Flensburg-Handewitt: Andersson, Mogensen 1, Svan, Wanne 4, Moller, Jeppsson 6, Steinhauser 6, Heinl, Zachariassen, Toft Hansen 3, Lauge Schmidt 4 (2), Klein, Karlsson, Mahe 2, Glandorf 4.
* Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 5 (4), Flensburg-Handewitt 2 (2).
* Izključitve: Celje Pivovarna Laško 8, Flensburg-Handewitt 12 minut.
* Rdeč karton: /.

Celjani so Flensburgu še drugič v sezoni morali priznati poraz, navkljub manjkajočim Luki Mitroviću, Jaku Malusu in Branku Vujoviću pa so se favoriziranim Nemcem dobro upirali. Flensburg je do zmage prišel v drugi polovici drugega polčasa, ko je pivovarjem zmanjkalo nekaj več zbranosti za presenečenje.

Celjani so se v prvem polčasu pogumno zoperstavili favoriziranemu Flensburgu, trenutno vodilni ekipi nemškega prvenstva. Nemci so na začetku tekme prišli do vodstva, domača ekipa pa je v prvih petih minutah imela nekaj težav v napadu, predvsem zaradi visoke in kompaktne gostujoče obrambe. A so pivovarji našli pot do gola, z raznovrstno igro so izkoriščali svoje priložnosti, predvsem s prodori na sedemmetrsko črto pa je domača vrsta prihajala do sedemmetrovk in z uspešno izvedenimi tudi držala stik s Flensburgom.



Imeli so celo priložnosti za vodstvo, a kar nekaj časa je trajalo, da so prišli do njega. Uspelo jim je v 24. minuti, ko je čez celo igrišče zadel David Razgor (11:10). Toda v končnici prvega polčasa se je v celjsko igro prikradlo nekaj nezbranosti, kar so izkušeni Nemci izkoristili. V 29. minuti so prvič na tekmi povedli z dvema goloma prednosti (15:13), dva zadetka sta ekipi delili tudi ob polčasu.

Začetek drugega polčasa je bil za pivovarje obetaven, saj so v 33. minuti izid poravnali (16:16.). Toda zatem se jim je ustavilo, gostujoči igralci pa so ponujeno zgrabili z obema rokama. Pet minut kasneje so prvič na tekmi povedli s tremi goli prednosti (20:17). Predvsem v obrambi Celjani niso bili pravi, svoje je nato dodal še vratar Mattias Anderson in posledično je Flensburg prišel do +4.

Nase je nato opozoril 17-letni Domen Makuc, ki je zadel dvakrat po vrsti in ob tem še vodil napad Celja, a po prestreženi njegovi podaji v 47. minuti so Nemci povedli s 25:20. Flensburg je še naprej izkoriščal ponujene priložnosti in prostor, ko je v 48. minuti zadel še Marius Steinhauser (26:20), se je tehtnica močno nagnila na gostujočo stran.

Vendar se Celjani niso predali. Daniel Dujšebajev je s tremi goli vrnil nekaj upanja svoji ekipi (23:26), Flensburg je spet pobegnil na +5, Celje se je še enkrat približalo na 25:28, tudi na 27:29 v zadnji minuti, a časa za kaj več je zmanjkalo.

Prvi strelec Celja in tekme je bil Jan Jurečič s sedmimi goli.

Značke: rokomet, liga prvakov

Članki iz rubrike