Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
1 19.11.2017 19:29:16

Uf, kakšna drama v Zlatorogu

alesfevzer.com
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 8. krogu lige prvakov na domačem igrišču izgubili proti nemškemu Kielu s 27:28 (14:15).

Celjani so pred tednom dni - v odsotnosti treh nosilcev svoje igre Boruta Mačkovška, Žige Mlakarja in Luke Mitrovića - osvojili nekoč nepremagljivo rokometno trdnjavo v Kielu, na današnji drugi medsebojni tekmi v Zlatorogu pa so morali po izjemno dramatični končnici priznati premoč tekmecem iz severnega dela Nemčije.


Slovenski prvaki so znova navdušili in po slabem uvodu v tekmo uprizorili spektakularen preobrat. V svojem žepu so že imeli točko, a nato v razburljivem in izenačenem dvoboju vendarle ostali brez točk, zadnji žebelj v celjsko krsto pa je v izdihljajih tekme za "zebre" zabil švedski krilni reprezentant Niclas Ekberg.

Celjska ekipa je na dosedanjih osmih tekmah najmočnejšega klubskega evropskega tekmovanja poleg Kiela premagala še poljski Vive Kielce in igrala neodločeno z beloruskim Brestom, izgubila pa proti francoskemu PSG, madžarskemu Veszpremu, Flensburgu, Kielu in danskemu Aalborgu. Celjska ekipa bo v prihodnjem krogu v nedeljo, 26. novembra, gostila nemški Flensburg-Handewitt.

2 celje plkiel af
alesfevzer.com
Velenjčan na celjski klopi Branko Tamše je imel v primerjavi s prvim dvobojem v Kielu na voljo rekonvalescenta po poškodbi komolca Mačkovška, njegovi izbranci pa so slabo odprli tekmo in si že po vsega dvanajstih minutah igre pridelali zaostanek petih golov (4:9). Po visokem zaostanku pa so strnili svoje vrste, zaigrali agresivno v obrambi in uveljavili svojo hitro igro v napadu ter se v 16. minuti približali na vsega dva gola zaostanka (8:10).


Slovenki prvak je v nadaljevanju malenkostno popustil, mednarodno pisana nemška zasedba je naredila delni izid 3:0 in ji v 19. minuti ušla na pet golov (8:13), a končnica prvega polčasa je znova minila v prevladi celjske zasedbe, ki je po golu Gala Marguča na polčasu zaostajala za gol (14:15).

Začetek druge polovice tekme je minil v izenačeni predstavi. V rahli rezultatski prednosti so bili gosti iz Kiela, a Celjani so jim vseskozi tesno dihali za ovratnik in jih ogrožali, po golu Tilna Kodrina v 41. minuti iz polprotinapada pa prvič na dvoboju povedli z 19:18.

Zadnjih dvajset minut dramatičnega dvoboja je minil v izjemno izenačeni predstavi, odločale so malenkosti in navdih posameznikov. Na žalost privržencev celjskega moštva jih je bilo več na strani nemške zasedbe, v ključnih trenutkih je v polnem sijaju zablestel danski vratar Niklas Landin, ki je zaustavil nekaj ključnih žog.

Po njegovi zaslugi je nemška zasedba v 52. minuti pahnila slovensko v zaostanek dveh golov (23:25). Celjani se niso predali, znova so pokazali fanatično bojevito igro in navkljub izključitvi Matica Suholežnika po golu Črnogorca Branka Vujovića deset sekund pred koncem tekme izenačili na 28:28. A Nemci so izpeljali bliskovit nasproten napad, ki ga je v izdihljajih tekme zaključil Ekberg in Celjane zavil v črno.

V celjski ekipi sta bila strelko najbolj učinkovita Marguč in Vujović, ki sta dosegla po pet golov.

Celje PL - Kiel  27:28 (14:15)

Celje - Dvorana Zlatorog. 4600 gledalcev. Sodnika: Cacador in Nicolau (oba Portugalska).

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Panjtar, Dobaj, Vujović 5, Jurečič, Malus 1, Razgor 4, Suholežnik 2, Marguč 5, Grošelj, Kodrin 3, Makuc, Anić 1, Dušebajev 4, Mačkovšek, Bečiri 2.

Kiel: Landin, Wolff, Toft Hansen, Firnhaber, Dissinger, Wiencek 6, Ekberg 7, Zeitz 2, Frend-Öfors, Rahmel, Dahmke 3, Zarabec 1, Vujin 2, Bilyk 4, Nilsson 3.

Sedemmetrovke: Celje Pivovarno Laško 3 (2), Kiel 4 (3).

Kazenske minute: Celje Pivovarna Laško 8, Kiel 10 minut.

Rdeči kartoni: -

Značke: rokomet, liga prvakov

Članki iz rubrike