profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 23.11.2017 17:03:37

Po močnem Kielu v Zlatorogu še močnejši Flensburg

alesfevzer.com
Za celjske rokometaše ni počitka, tekme v ligi prvakov in ligi Seha se vrstijo druga za drugo, v zadnjem tednu bodo odigrali kar tri zahtevne dvoboje.

Po nesrečnem domačem porazu s Kielom in zmagoslavju v Novem Sadu nad Vojvodino jih v nedeljo čaka obračun s Flensburgom. Slovensko-nemški klubski obračun se bo v Zlatorogu pričel ob 17. uri.

Strateg celjske ekipe Branko Tamše dela čudeže, z močno zdesetkanim igralskim kadrom je pred časom slavil tudi v Kielu, na nedavni povratni tekmi pa v zadnjih sekundah ostal brez neodločenega izida.

Pomembna člena v njegovi rokometni verigi Žiga Mlakar in Luka Mitrović sta že nekaj časa izven pogona, pred dnevi se je vrnil Borut Mačkovšek, a težave se nadaljujejo. Vratar Urban Lesjak bo bržkone stisnil zobe in navkljub bolečinam v predelu reber nastopil proti Flensburgu, Jaki Malusu pa je na nedeljski tekmi s Kielom že v prvem polčasu počilo rebro, po "črnem scenariju" naj bi zavoljo tega manjkal kar mesec dni.

Celjani imajo na tekmece iz Flensburga lepe spomine, nenazadnje so jih v sanjskem letu 2004 za slovenski rokomet - tedaj je Slovenija osvojila tudi srebrno kolajno na domačem evropskem prvenstvu - ugnali v velikem finalu lige prvakov. Nemška zasedba je pred dobrimi tremi leti osvojila najbolj prestižno klubsko tekmovanje na stari celini, v medsebojnih tekmah pa jo je celjska ekipa štirikrat premagala, enkrat igrala neodločeno in doživela osem porazov.

celje pl tamse af
www.alesfevzer.com

"Flensburg je ekipa, ki želi takoj ob prehodu v napad doseči zadetek že po treh ali petih sekundah igre. V tem je najboljša ekipa na svetu, kar dokazuje na vseh tekmah. Brest so povsem dotolkli s takšno igro. To je največja nevarnost, ki preti z njihove strani, mi pa jo bomo morali preprečiti. Imajo zelo močno obrambo 6-0 in dva odlična vratarja. Je zelo kompaktna ekipa, z velikim naborom različnih in izjemno kakovostnih igralcev, po prihodu novega trenerja pa je tudi bolj sproščena. Na nedeljski tekmi bo potrebna maksimalna zbranost mojih varovancev," je pred novim spektaklom v Zlatorogu dejal Tamše, medtem ko je komaj 19-letni Branko Vujović dodal: "Ni lahko igrati proti Flensburgu, a ko igramo doma in je Zlatorog poln, potem vemo, da imamo osmega igralca na igrišču. Na nedeljski tekmi moramo preprečiti hitro igro Flensburga. V tej sezoni smo dokazali, da se lahko kosamo z vsemi ekipami iz naše skupine. V nedeljo gremo na zmago in upamo na najboljše."

Celjska zasedba je po osmih odigranih tekmah na sedmem mestu v elitni skupini B. Vodi francoski PSG s 14 točkami, sledijo mu Flensburg z 12, madžarski Veszprem z 11, poljski Vive Kielce z osmimi, Kiel s sedmimi, Meškov Brest in Celje sta zbrala po pet, danski Aalborg pa dve točki.

V soboto bodo na veliko sceno stopili tudi rokometaši velenjskega Gorenja, pred njimi je predzadnja tekma v nekoliko manj kakovostni skupini C. Slovenski podprvak bo v svoji Rdeči dvorani gostil švicarski Kadetten. Na prvi medsebojni tekmi v Schaffhausnu so Velenjčani izgubili, na sobotni pa morajo zmagati. Le v tem primeru bodo ostali v boju za eno od prvih dveh mest v svoji skupini, ki prinaša dodatni tekmi za nastop v osmini finala.

V skupini C vodi danski Skjern z 12 točkami, Gorenje Velenje in španski Ademar Leon sta jih zbrala po deset, norveški Elverum osem, Kadetten Schaffhausen šest, romunski Dinamo iz Bukarešte pa dve točki.

Značke: rokomet, liga prvakov

Članki iz rubrike