Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Prejo
Prejo
15.11.2014 20:45:00
Deli članek:

Še dobro so jo odnesle

Arsen Perić

Močna danska ekipa je že v prvem dvoboju razrešila vse dvome, če so ti kdaj sploh obstajali, o skupnem zmagovalcu 3. kroga pokala EHF.

Zagorjanke so srečanje s trenutno vodilno ekipo danskega prvenstva in ta čas zagotovo eno najboljših evropskih ekip, začele zelo dobro. Samozavestno, borbeno in brez strahu. In čeprav se je moral trener Bojan Voglar hitro odreči uslug poškodovane Teje Ferfolja, so gostiteljice uvodni del prvega polčasa odigrale nad pričakovanji. V 16 minuti je bilo še 6:7 potem pa je nastopil strelski mrk. Naše podprvakinje kar 13 minut niso zadele, gostje pa so z delnim izidom 0:12 nakazale  pravo malo katastrofo. Šele zadetek Ljubasove s sedmih metrov v izdihljajih prvega polčasa je prekinil niz neuspešnih poizkusov, za kar je bila deloma kriva tudi izvrstna gostujoča vratarka Kari Grimsbo, ki je v tem delu srečanja ubranila kar 12 strelov.

Drugi del so Zelene začele vse prej kot »zeleno«. Z zadetkoma Pie Ugrin in Ivane Ljubas, ob drugi izključitvi Neže Sterle (Mitruševske o.p) so hitro znižale razliko in nakazale bolj enakovredno nadaljevanje do katerega je nenazadnje tudi prišlo, pa čeprav sta srbski sodnici že v 37. minuti poskrbeli za hladen tuš ko sta zaradi prestroge tretje izključitve poslali na tribuno kreatorko domače igre Nežo Sterle. Gostje so to kajpak hitro kaznovale in pobegnile na 15 golov prednosti (11:26) kar je bila tudi njihova največja prednost na tekmi. Zadnji del tekme so Zagorjanke znova odigrale zelo korektno. Vratarka Pia Golob, ki je tokrat zamenjala nerazpoloženo Andrejo Perić, je zaustavila nekaj žog, v napadu se je razigrala Nives Ahlin in razlika je na koncu znašala enajst zadetkov, kar je bržkone tudi realen pokazatelj razmerja moči.

(PRE)MAJHEN IZBOR
"Dekletom lahko le čestitam. Izpolnila so pričakovanja, proti eni najboljših ekip, ki bi zagotovo tudi v ligi prvakinj igrale vidno vlogo in ki ima mimogrede kar 30 krat višji proračun kot mi, so odigrala  maksimalno, tako da si za prikazano igro zaslužijo vse pohvale. Škoda, ker nimamo večjega izbora igralcev, saj ste videli, da je polovica sedežev na naši strani samevala, gostje pa so brez vpliva na kvaliteto igre rotirale vseh 15 igralk," je po tekmi dejal trener domačih Bojan Voglar.

Zagorjanke bodo na povratno srečanje na Danskem odpotovale z avtobusom takoj po četrtkovem večernem treningu.


Zagorje - Esbjerg  22:33 (7:19)

Zagorje ob Savi - Športna dvorana. 350 gledalcev. Sodnici: Marić in Masić (Srbija).
ZAGORJE: Perić (2 obrambi), Golob (8 obramb); Ahlin 6, Rebolj 1, Voglar 1, Ugrin 1, Bratec, Ferfolja, Ljepoja 3, Ljubas 5 (3), Obradović 3, Sterle 2. Trener: Bojan Voglar.
ESBJERG: Sando (10 obramb), Gimsbo (12 obramb); Madsen 2 (1), Seest 2, Kviesgaard 4, Zachariassen, Heijden 2, Baunsgaard 2 (1), Forslund 7, Nielsen 1, Karlsson 6 (2), Ahlm 2, Vestergaard 1, Grigel 1, Polman 3. Trener: Lars Frederiksen.
Sedemetrovke: Zagorje 3 (3), Esbjerg 4 (4).
Izključitve: Zagorje 10, Esbjerg 2 minuti.
Rdeč karton: Sterle (37./Zagorje).