Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Pogačar
Robert Pogačar
15.11.2014 11:30:13
Deli članek:

Razlika je očitna, pa vendar ...

Arsen Perić

V petem krogu prvega dela lige prvakinj krimovke danes gostujejo na Dunaju. Z zmago nad Hypom bi si tudi teoretično zagotovile napredovanje v drugi del.

Vse drugo kot še ena zmaga nad avstrijskim prvakom, ki so ga doma nadigrale z dvanajstimi zadetki razlike, bi za Ljubljančanke pomenila precejšnji neuspeh. Res je, da Hypo doma igra precej bolje kot v gosteh in je Dinamu iz Volgograda celo odščipnil točko, a razlika v kakovosti med obema ekipama je vendarle takšna, da si poraza ali celo remija ne bi smele dovoliti. Tega se zaveda tudi trenerka Marta Bon, ki pa nasprotnic nikakor ne podcenjuje: "Na Dunaj gremo, da odigramo čim bolje in zmagamo. Glede na zadnjo tekmo in domači poraz z Dinamom moramo predvsem izboljšati igro v napadu. Prav organizacija napada je prvina, ki smo ji na zadnjih treningih namenjali največ pozornosti."

LE GORICA DRŽALA KORAK
Hypo je po visokem porazu v Stožicah in remiju z Dinamom nato dvakrat gladko izgubil z Leipzigom; v gosteh kar z dvajsetimi, doma pa s šestimi zadetki razlike. Korak z Nemkami je na zadnji tekmi držala le nekdanja krimovka Gorica Ačimović, ki je zadela osemkrat. "Ekipo Hypa spoštujem, vseeno pa verjamem, da smo v primerjavi z njo v precej boljši tekmovalni formi in da se lahko precej hitreje strukturiramo. Avstrijci so od lige prvakinj gotovo pričakovali več in prav proti nam vidijo zadnjo priložnost za edino zmago. Verjamem pa, da bom znala prenesti na igralke, da bodo šle v tekmo maksimalno resno in brez podcenjevanja," še dodaja Bonova.

ŠIRINA
Krožna napadalka Sanja Gregorc priložnost tudi na Dunaju vidi v širšem izboru igralk, ki jih ima Krim. "Hypo po večini ves čas igra z istimi šestimi igralkami. Tako kot na prvi tekmi doma jim moramo vsiliti našo hitro igro, v kateri smo gotovo v prednosti, in pri tem seveda storiti čim manj tehničnih napak," se zaveda 24-letnica, ki je bila lani posojena v Zagorje.

Marta Bon tudi na Dunaju računa na istih 16 igralk kot že proti Dinamu. Med tednom je zaradi bolezni nekaj treningov izpustila danska organizatorka igre Melanie Bak, ki pa je včeraj z ekipo vseeno odpotovala na Dunaj. Tekma v predmestju avstrijske prestolnice se bo začela ob 17.25, sodila pa bosta Moldavca Igor in Aleksej Kovaljčuk.

SKUPINA A
Hypo - Krim Mercator (sobota, 17.25)
Leipzig - Dinamo Volgograd (nedelja, 14.30)

1. Leipzig               4  3  0  1  115:91   6
2. Dinamo Volgograd      4  2  1  1  103:94   5
3. Krim Mercator         4  2  0  2  106:101  4
4. Hypo                  4  0  1  3  85:123   1