Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Miha Andolšek
Miha Andolšek
14.11.2014 10:30:31
Deli članek:

Kim znova v mavcu

twitter

Kolding je eden od hitov lige prvakov, čeprav v imenitni družbi (Barcelona, Flensburg, Wisla), so danski prvaki še vedno neporaženi. Včeraj so poln plen odnesli iz pekla Orlen Arene, a za to plačali visoko ceno.

Bržkone celo prva zvezda ekipe Kim Andersson se je namreč s Poljske vrnila z roko v mavcu. V enem izmed dvobojev z domačo obrambo jo je skupil kazalec desne roke, diagnoza se glasi zlomljen členek, zaradi katerega naj bi bil z igrišč odsoten štiri tedne. "Poljaki pravijo mesec dni, a bom v domovini poiskal drugo mnenje," pravi Kim, ki se je po dolgotrajni odsotnosti počasi vračal v stare tirnice.

Sreča v nesreči je, da ne gre za "šutersko" roko, Andersson je namreč levičar, vseeno pa je njegova poškodba poskrbela za dodaten glavobol švedskima selektorjema Staffanu Olssonu in Oli Lindgrenu. Slednja sta na predvečer svetovnega prvenstva že ostala brez Kima Ekdahla du Rietza, ki se je reprezentančno upokojil, in Jima Gottfridssona, ki bo zaradi poškodbe noge z igrišč odsoten najmanj do februarja. Če bi ostala še brez Anderssona, bi to pomenilo odsotnost celotne zunanje linije.