Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Prejo
Prejo
15.11.2014 13:00:36
Deli članek:

Bolj kot ne misija nemogoče

Nikola Miljković

Konec tedna bodo Zagorjanke še četrtič v zadnjih petih letih zakoračile v Evropo. V tretjem krogu pokala EHF jih čaka visoka ovira, danski Esbjerg, ki bi po kakovosti in vložku prej sodil v ligo prvakinj.

V Zagorju se seveda zavedajo, da jih tokrat čaka (pre)zahtevna naloga. Trenutno vodilna ekipa danskega prvenstva je zagotovo močnejša od prenekatere udeleženke letošnje lige prvakinj. Za nameček je zagorska zasedba v primerjavi z lansko precej slabša, trener Bojan Voglar pa ima nemalo težav s poškodbami svojih varovank. Ob nenadejanem odhodu mlade Dominike Mrmolja in poškodbi Teje Ferfolja ekipa nima ne širine in še manj kakovosti za kolikor toliko enakovreden spopad z danskimi predstavnicami. Trener sicer po tihem pričakuje, da bo Ferfolja tik pred zdajci le dobila zeleno luč in da bo v kadru za današnjo tekmo, ki se bo v športni dvorani v Zagorju začela ob 19. uri.

Po presenetljivem porazu v četrtem krogu DP, ko so jo na domačem terenu na levi nogi ujele Pirančanke, se ekipa sicer počasi pobira. "Ni še vse v redu, a je bila predvsem igra v obrambi na precej višji ravni kot denimo pred dvema tednoma. Kaj to pomeni za prihajajoče srečanje z Dankami, je seveda težko reči, je pa dejstvo, da so tovrstne tekme predvsem nagrada za preteklo delo in lepa priložnost, v prvi vrsti mlajšim igralkam, za dokazovanje," je po sobotni tekmi s Krko dejala ena najbolj izkušenih Neža Sterle (Mitruševska).

PRIORITETA DP
Prioriteta zagorske ekipe sicer je in bo državno prvenstvo ter ubranitev drugega mesta, ki ga čvrsto drži zadnje štiri sezone. Po porazu s Pirančankami bo pot do tja sicer nekoliko bolj trnova, a je vodja ekipa, Janko Fon, prepričan, da je ekipa sposobna upravičiti pričakovanja. "Da le ne bi bilo še kakšne dodatne poškodbe ključnih igralk," malce s strahom dodaja Fon, ki je po zadnji sezoni nameraval oditi, a se je pustil prepričati.

V Zagorju vsem težavam navkljub pričakujejo dober odziv gledalcev, pomoč s tribun pa bi bila pri lovljenju sprejemljivega izida še kako dobrodošla. Povratno srečanje bo prihodnji teden na Danskem, kamor bo zagorska odprava odpotovala z avtobusom.