Aleksa Balašević Svet24.si

Balaševićev sin obžaluje vse, kar je storil v ...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1694618501-img-8801-purg-1694618444412 Necenzurirano

19 kirurgov pisalo ministrici, naj ustavi načrte ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Foto 1 Revija Stop

Maja Monrue: Še vedno verjame, da je v dvoje ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Miha Andolšek
Miha Andolšek
0 04.11.2014 11:22:10

Džambo pravi okajen, Perke pravi koma

vszi
Navkljub stoodstotnemu izkupičku na začetku kvalifikacij Dejanu Periću nikakor ni lahko na klopi srbske reprezentance. Marsikdo mu je očital že samo imenovanje za vršilca dolžnosti, nato mu jo je zagodel še Strahinja Milić.

Robustni vratar je namreč po tekmi s Črno Goro pridno praznil kozarce, se v hotel primajal v zgodnjih jutranjih urah, nakar mu je Perić pokazal vrata. Sledil je medijski ping pong, vse skupaj pa je kar nekako zasenčilo uspešen začetek Perkejevega mandata, ki je prišel v podobi zmag proti Črni Gori in Izraelu.

DVE RAZLIČNI ZGODBI

"Nisem bil pijan, ampak le malce okajen," se je zagovarjal Milić in ob tem še dejal, da v svojem početju ni bil sam in da se je zaradi osebnih razlogov že pred tem odločil zapustiti reprezentančni tabor. Precej drugačna je Perićeva različica zgodbe. "Po večerji sem dal fantom proste roke. Tega ne obžalujem, zame je normalno, da po stresnem obračunu spijejo pivo ali dva. Nekateri so odšli v mesto, spet drugi so ostali v sobah, bili so tudi takšni, ki so prost večer izkoristili za obisk družine. Bil je to tudi neke vrste test, ali bodo izdali moje zaupanje. Vsi so bili v postelji najkasneje do druge ure zjutraj, le Milić se je v hotelu pojavil šele okoli sedmih. Bil je tako pijan, da ne znam opisati. Reprezentančni zdravnik ni vedel kaj storiti z njim, razmišljal je, da bi ga odpeljali v bolnico na izpiranje želodca," je svoje videnje opisal Perke.

ŠTIRI ŠESTICE

Da bi bila mera polna se je v hotelu pojavila protidopinška agencija in zahtevala vzorec od Milića, ki pa je bil preveč pijan, da bi se podpisal. "Ko nam ga je nekako le uspelo prebuditi, se ni bil sposoben niti podpisati, namesto tega je na papir nakracal štiri šestice. Nato je zaspal, a tudi šest ur spanca ni zadostovalo, da bi se streznil," še dodaja nekdanji celjski vratar.

Slednji je Džamba, kot se glasi vzdevek člana Vardarja, že prekrižal iz prihodnjih načrtov. Ne le zaradi nočnih podvigov, ampak tudi zaradi medijskega obtoževanja soigralcev. Upornik brez razloga bo težko znova oblekel srbski dres, vsaj dokler na klopi orlov sedi proslavljeni vratar. "Razjezil se je, ker ni branil proti Črni Gori, a med vratnici sem ga nameraval poslati na drugi tekmi. Ko sem ga obiskal v Skopju, sem mu zaželel, da bi postal najboljši golman na svetu in da mu bom sam pomagal pri tem. A zdaj... Zdaj kar se mene tiče ni več del srbske reprezentance."

Ni sicer dejal na glas, a najbrž ga je še toliko bolj peklo, ker je nekdanjega vratarja izdal prav vratar.

Članki iz rubrike