Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk
muk
04.07.2014 20:00:00
Deli članek:

Ko so mislili, da je drama že za njimi

vszi

Ko so v Hamburgu mislili, da je najhujše za njimi, in ko so si pet pred dvanajsto le zagotovili licenco za prihodnjo sezono, se je usoda znova kruto poigrala s klubom s severa Nemčije. Proslavljeni trener Martin Schwalb je v četrtek ponoči dobil srčni infarkt.

Po burnem poletju, ko je bil Hamburg že na pol poti proti smetišču zgodovine, so se zadeve v zadnjem tednu počasi le stabilizirale, čeprav je bilo še precej odprtih vprašanj, se je znova z malce več optimizma zrlo v prihodnost.

A v četrtek zvečer je sledil nov šok. Čeprav je v slabem desetletju Schwalb Hamburg utrdil med nemškimi velikani in ga med drugim popeljal do naslova nemškega (2010) ter evropskega prvaka (2013), je bila pravzaprav javna skrivnost, da z mecenom kluba Andreasom Rudolphom že dolgo nista več "na ti". A ko so mu v četrtek zvečer dokončno pokazali vrata, je bilo vse skupaj, kot kaže, preveč za srce 51-letnika, ki so ga mnogi videli tudi kot bodočega selektorja nemške izbrane vrste.

Ko so mu sporočili neprijetno novico, se je začela resnična drama. Dobil je srčni infarkt, ponoči je sledila štiriurna operacija, zdaj pa počasi okreva in morda bo že danes zapustil intenzivno nego. "Holger, brez skrbi, kmalu bova znova igrala golf," v telefonskem pogovoru z direktorjem kluba Holgerjem Liekefettom Schwalb ni izgubil vedrine.

Tiskovna konferenca, na kateri naj bi spregovorili o prihodnosti kluba in bržkone tudi slovesu Schwalba, je bila sprva odpovedana, a se je nato včeraj dopoldne vendarle zgodila. Ob enem pogoju, brez vprašanj o Schwalbu, izdano je bilo le kratko sporočilo za javnost, v katerem je klub obljubil vso pomoč, tudi finančno, Schwalbu in njegovi družini, ne glede na njegov trenutni status v klubu. Kot da bi jih pekla vest, tudi ali pa predvsem Rudolpha. "Udarilo me je kot strela z jasnega. Ko tako dolgo delaš z nekom in ko se zgodi nekaj takega, ostaneš brez besed. Upam, da stanje ni hudo in da bo kmalu znova zdrav, v krogu svoje družine. Vse drugo je v tem trenutku drugotnega pomena."