Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk
muk
02.07.2014 11:31:10
Deli članek:

V štiriindvajseto s štirinajsterico

Nikola Miljković

Po neslavnemu koncu vključevanja v regionalno druščino, o katerem je bilo prelito že nemalo črnila, so se v prestolnici znova zbrali člani slovenske rokometne družine. In odločili, da bo v prihodnje elitna slovenska liga štela štirinajst klubov.

Kakšen bo sistem, bodo dorekli na združenju prvoligašev, je pa jasno, da bodo v boj za 24. prvaka v samostojni Sloveniji septembra krenili Celje PL, Gorenje, Maribor Branik, Ribnica RH, Trimo, Sevnica, Jeruzalem Ormož, IP Izola, Slovan, Krka, SVIŠ, Krško, Loka 2012 in Slovenj Gradec 2011.

Potem ko je prva liga več kot dve desetletji štela ducat članov, no, po kakšnih izstopih sredi sezone sem in tja celo manj, je zdaj prišlo do širitve. Mnenja o tem so bila sicer precej deljena, nekateri so zagovarjali ligo dvanajstih, nekateri bi imeli še kakšen klub manj, spet drugi so si želeli čim večjega števila, med drugim je v zadnjih dneh po rokometnih kuloarjih zakrožila tudi ideja s 16 prvoligaši in s korenito spremenjenim sistemom tekmovanja.

Potem ko je prva liga več kot dve desetletji štela ducat članov, no, po kakšnih izstopih sredi sezone sem in tja celo manj, je zdaj prišlo do širitve.

A po vroči razpravi na izrednem zboru članov - namesto službeno odsotnega predsednika RZS Franja Bobinca ga je vodil podpredsednik Boštjan Kozole - bo v elitni ligi v prihodnji sezoni nastopilo 14 klubov. Ali bo kvantiteta prinesla tudi kakovost oziroma ali je bila odločitev za širitev v časih, ko se marsikateri klub spogleduje s (pol)amaterizmom in komaj poveže en konec meseca z drugim, pravilna, bo kot vedno pokazal čas.

V primerjavi z lansko sezono torej ni izpadel nihče, tekmovalni sistem in koledar tekmovanja za sezono 2014/15 pa bo znan po sestanku združenja klubov 1. NLB Leasing lige, ki bo na sedežu RZS v petek.

Slovenska liga torej stopa v svojo 24. izvedbo v novi preobleki, a s številnimi starimi problemi, je pa vsaj spogledovanje s SEHO zdaj za lep čas končano.