Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ru
ru
04.07.2014 08:16:09
Deli članek:

Danes s Kuvajtom, jutri z Avstrijo

arhiv Ekipe

Mladinska izbrana vrsta v celjski dvorani Golovec zaključuje drugi teden priprav za evropsko prvenstvo, ki bo od 24. julija do 3. avgusta v avstrijskem Linzu.

Prvi del priprav bodo zaključili z dvema trening tekmama, danes ob 18.30 se bodo varovanci Slavka Ivezića v celjski dvorani Golovec pomerili z vrstniki iz Kuvajta, dan pozneje v Slovenj Gradcu še z vrstniki iz Avstrije.

Od 23 reprezentantov s širšega seznama jih je v Celju zbranih 21, dva se bosta pridružita v zaključnem delu priprav, ki bodo v Slovenj Gradcu. Okrepil se je tudi strokovni štab, trenerju Iveziću se je poleg že uveljavljenega pomočnika Klemna Luzarja pridružil še Aleksander Lapajne, ki je bil v preteklosti že soudeležen pri skoraj vseh velikih uspehih naše izbrane vrste. Tekmi v Celju in Slovenj Gradcu, kjer bo strokovni štab preizkusil vse igralce, bosta odprti za javnost, vstopnine pa ne bo.

Slovenska mladež bo v sosednji Avstriji branila kolajno, pred dvema letoma so namreč Borut Mačkovšek, Mario Šoštarič in druščina osvojili bron, kar je bila že šesta medalja z velikih tekmovanj v mladinski konkurenci. Če bo želela tudi generacija letnika 1994 in mlajši nadaljevati bogato bero, jo čaka težko delo, že predtekmovalna skupina, v kateri bodo poleg Slovencev še Izraelci, Madžari in Švedi, bo namreč predvsem zaradi zadnjih dveh trd oreh.