Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Pogačar
Robert Pogačar
02.07.2014 17:22:00
Deli članek:

»Pokeraška« različica

Grega Wernig
Marta Bon

Trenerka Krima Mercatorja Marta Bon je z žrebom za ligo prvakinj zadovoljna delno, zaveda se, da bo največ odvisno od tega, kakšno ekipo ji bo uspelo sestaviti do začetka sezone.

Krimovke so v petek v skupinskem delu lige prvakinj za nasprotnike dobile ruski Dinamo iz Volgograda, avstrijski Hypo in zmagovalca kvalifikacijske skupine 1, v kateri bodo igrali madžarski Ferencvaros, nemški Leipzig, beloruski Minsk in nizozemski Dalfsen. Bonova, ki je ekipo kot dežurna gasilka prevzela ob zaključku prejšnje sezone in jo bo vodila tudi v prihodnje, je z žrebom delno zadovoljna: "Še najbolj smo lahko zadovoljni z dejstvom, da sta verjetno dve razdalji dosegljivi z avtobusom in le ena z letalom, glede na to, da je to zdaj pomemben dejavnik. Kar zadeva tekmovalni vidik, pa je v naši ekipi še toliko neznank, da bi za kakšne konkretnejše napovedi morala biti vedeževalka."

"Lahko se zgodi, da si bo kakšen klub postavil visokoleteče načrte, ki jih ne bo uresničil, in bo tako katera ostala brez kluba, a povprečnih tujk si v ekipi ne želim."

Trenerka, ki krimovke vodi že v tretjem mandatu, z malce cinizma odgovarja, da ni omejena pri sestavi ekipe. "Roke imam povsem proste (smeh), seveda v okviru finančnih zmožnosti. Normalno je, da me malce skrbi, a se zavedam, da tako mora biti. Proračun je v primerjavi s prej štirikrat manjši, v resnici sicer za polovico, a bo od te polovice šla še polovica za poplačilo zaostalih dolgov," se realnosti zaveda Marta. Ob vprašanju o novih imenih za zdaj lahko postreže le z Makedonko Mirjeto Bajramovsko, 29-letno levo zunanjo igralko, ki je v zadnji sezoni igrala za skopski Metalurg. Jedro ekipe naj bi bilo slovensko, ob vratarki Jeleni Grubišić so v klubu ostale Sergeja Stefanišin, Miša Marinček, Tamara Mavsar, Maja Zrnec in Nina Zulič, blizu naj bi bil dogovor o dokončni vrnitvi Neli Irman, na klubska vrata pa trkajo tudi Alja Koren, Sanja Gregorc, Alja Jankovič, Lara Hrnčič in Polona Barič. Aktualen je bil tudi dogovor o prihodu štirih mladih igralk iz Rusije, a je po oceni Bonove bolje, da priložnost dobijo nadarjene slovenske igralke: "Odločili smo se za strategijo, da bomo počakali na to, ali se bo na trgu pokazala možnost za še kakšno res kakovostno okrepitev. Lahko se zgodi, da si bo kakšen klub postavil visokoleteče načrte, ki jih ne bo uresničil, in bo tako katera ostala brez kluba. Povprečnih tujk pa si v ekipi ne želim. Moja strategija glede tujk je pripeljati ali perspektivno mladinko, ki se lahko še razvija, ali pa res že preizkušeno igralko. Prvo leto pa bo osnovna strategija, da se klub stabilizira, da se postavijo močni temelji in se ekipa pripravi za kakšne večje dosežke."

 

Korak nazaj za...

Ekipa se bo na pripravah za novo sezono zbrala 1. avgusta, a takrat najverjetneje še ne bo dokončno sestavljena. "To je res veliko vprašanje. Dogovoriti se bomo morali za bolj "pokeraško" različico in počakati na še kakšno okrepitev. Zagotovo bomo delali kakovostno, potem pa bomo videli, kaj bo to pomenilo," je še pristavila Marta Bon. Jasno pa je, da bo Krim glede na lani storil precejšen korak nazaj, saj se ekipa po kakovosti ne more primerjati z ekipo, ki jo je imel vsaj na začetku sezone še na razpolago Tone Tiselj. Nikakor. Ker pa je vsaka stvar za nekaj dobra, bomo morda vsaj dolgoročno dobili kakšno igralko, ki bo dala upanje na svetlejšo prihodnost slovenskega ženskega rokometa.