© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
19.07.2024 10:14:35
Deli članek:

Jorgić: Želim si ponoviti rezultat iz Tokia

alesfevzer.com

Namiznoteniški igralec Darko Jorgić bo v Parizu skušal ponoviti rezultat iz Tokia, kjer je izpadel v četrtfinalu. Hrastničan v pogovoru za STA pravi, da je že vse od prejšnjih olimpijskih iger odšteval dneve do iger v Parizu. Za 26-letnikom sicer ni najboljša sezona, a mu optimizem vlivajo nedavno končane ekipne priprave na Hrvaškem.

"Pripravljali smo se skupaj s Hrvati, Poljaki, Švedi in Avstrijci. To so vrhunske reprezentance z vrhunskimi igralci," je v Portorožu ob robu druženja slovenske olimpijske odprave z mediji dejal Jorgić.

Pred olimpijskimi igrami se je z ekipo pripravljal še v Nemčiji, kjer so slovenskim namiznoteniškim igralcem družbo delali še Egipčani, Belgijci, Portugalci in Indijci.

Izpostavil je, da komaj čaka, da se vse skupaj začne in dodal, da je zelo vesel, da se je skupaj s soigralci na olimpijske igre uvrstil tudi ekipno.

Ko je govora o posamičnih ciljih, Jorgić poudarja, da morajo biti ti vedno visoki. "Menim, da lahko dosežem enak ali podoben rezultat kot v Tokiu, a vem, da bo konkurenca v Parizu še močnejša. Upam na ugoden žreb in malce sreče. Marsikaj bo odvisno tudi od dnevne forme," je dejal Jorgić.

Navkljub obetavnemu začetku za Jorgićem ni najboljša sezona. "Na turnirju v Singapurju se mi je zgodil nepričakovan poraz z Indijcem, ampak to je del športa. Morda je za nekoliko slabše rezultate krivo tudi to, da so bile moje misli že usmerjene k olimpijskim igram," je dejal o razlogih za slabše nastope v zadnjem času.

Jorgiću se sicer zdi nekaj izjemnega, da bo tako majhna država, kot je Slovenija, na igrah sodelovala s kar 90 športniki. "Navkljub dejstvu, da se košarkarji niso uvrstili na olimpijske igre, se mi to še vedno zdi zelo velika številka. Mislim, da bo druženje med nami kar prijetno, čeprav ga ne bo smelo biti preveč, ker je vsak osredotočen na svoj šport," je glede tega dejal trenutno 18. igralec svetovne lestvice.

Dodal je še, da v prostem času športniki radi odigrajo kakšne igre in izmenjajo lepe besede ter se ob tem še pozabavajo: "Želim pa si, da bi osvojili čim več kolajn in da bi bile igre rezultatsko še uspešnejše kot prejšnje."

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec bo v Parizu prvič izkusil, kako je sodelovati na največjem športnem dogodku brez omejitev, saj so bili pred tremi leti na Japonskem še prisotni proticovidni ukrepi.

Nekaj nasvetov mu je dal tudi nekdanji najboljši slovenski namiznoteniški igralec Bojan Tokić, ki mu je dejal, da so olimpijske igre nekaj posebnega. "Na njih je nastopil štirikrat in vsakič dosegel boljši rezultat. Postavil mi je tudi visoke cilje. Nazadnje sem bil v četrtfinalu, zato bi lahko razmišljal celo o medalji, a konkurenca v namiznem tenisu je zares izjemna," se je o Tokiću razgovoril Jorgić.

Za konec pogovora za STA je v isti sapi poudaril, da je prepričan, da jih bo Tokić v Parizu spodbujal, čeprav bo tam prisoten kot selektor Belgije.