Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
18.07.2024 12:59:45
Deli članek:

Za olimpijske igre v Parizu na voljo še 1,2 milijona vstopnic

Profimedia

Organizatorji olimpijskih iger v Parizu so osem dni pred uradnim odprtjem sporočili, da je na voljo še 1,2 milijona vstopnic. Največ vstopnic je še na voljo za tekme v nogometu, košarki in rokometu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Izmed ekipnih športov naj bi bilo najtežje prodati vstopnice za nogometne tekme, ki se bodo odvijale še na stadionih v šestih francoskih mestih, Bordeauxu, Nantesu, Lyonu, Saint-Etiennu, Marseillu in Nici.

Ob tem naj bi organizatorji danes v prodajo sprostili še dodatnih 50.000 vstopnic za več kot 30 športov. Dodatne vstopnice so med drugim na voljo tudi za končne odločitve v plavanju in atletiki.

Igre v Parizu so po poročanju AFP že postavile nov rekord v prodanih vstopnicah, saj jih je bilo doslej prodanih že 8,7 milijona, s čimer so za 400.000 vstopnic presegle rekord iger v Atlanti leta 1996.

Več kot 60 odstotkov vstopnic je bilo sicer kupljenih v Franciji.

Organizatorji so se morali lansko leto soočiti s številnimi kritikami športne javnosti, potem ko so objavili nekoliko zasoljene cene vstopnic, ki niso bile v skladu z obljubami o "ljudskih" olimpijskih igrah.

Olimpijske igre bodo potekale od 26. julija do 11. avgusta.