Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ou
ou
17.07.2024 13:47:35
Deli članek:

Olimpijski športni tabor s Foksijem na Pokljuki: Čudovita enačba za zdrav duh

Za nami je še ena uspešna izvedba poletnega Olimpijskega športnega tabora s Foksijem, ki se je letos odvijal na novi lokaciji, na čudoviti Pokljuki.

V idiličnem okolju Triglavskega narodnega parka so se mladi udeleženci pridružili izkušeni ekipi spremljevalcev, ki so pripravili zanimiv in pester program poln športnih aktivnosti. Z igro so otroci spoznali različne olimpijske športe in nadgradili svoje gibalne spretnosti, spoznali športne vrednote, pravila in pomen ekipnega sodelovanja.

Šport je dinamičen, atraktiven, zabaven in ponuja odgovore na skorajda vse izzive današnjega časa. Če športu dodamo pridevnik olimpijski, se ta obogati še s plemenitostjo, brezpogojnim sodelovanjem in zdravo tekmovalnostjo. Če pa športu in olimpizmu dodamo še otroke, lahko vse skupaj zavijemo v čudovito enačbo, katera rešitev je otroški Olimpijski tabor.

Začetki vsakega dobrega športnika se začnejo z igro. Na taboru s Foksijem so udeleženci uživali v vrsti dejavnosti na prostem, v telovadnici, na vodi in v bližnji okolici hotela Pokljuka, kjer so bili tudi nastanjeni. Jutra so se začela aktivno s športnimi dejavnostmi, ogrevanjem in jutranjim tekom, obvezen pa je bil tudi vsakodnevni olimpijski protokol. Otrokom smo predstavili različne olimpijske športe, v katerih so se lahko preizkusili, tekmovali in med seboj sodelovali. Z izvajanjem različnih športov pa so otroci nadgradili svojo gibalno koordinacijo, čut ekipnega sodelovanja, športne vrednote, pravila in športno znanje.

Na taboru so svoja znanja in izkušnje mladim delili številni priznani športniki in olimpijci. Med njimi so bili judoisti Judo kluba Z'dežele Sankaku Celje, judoistka in olimpionika Urška Žolnir Jugovar, biatlonec in olimpijec Klemen Bauer, paralimpijka in kapetanka slovenske reprezentance v odbojki sede Lena Gabršček ter nekatere članice ekipe, rokometašica Alenka Cuderman, prva Slovenka z zlato olimpijsko kolajno, olimpijec in nosilec bronaste olimpijske kolajne Jani Klemenčič, člani Veslaškega kluba Bled z olimpijcem Miho Pirihem in mnogi drugi. Posebna gostja tabora je bila tudi Slovenska bakla.

Pestre športne aktivnosti v naravi, seznanjanje z olimpizmom, olimpijskimi vrednotami, spoznavanje olimpijskih junakov in navezovanje novih prijateljstev je prineslo mnogo veselja in radosti vsem udeležencem tabora. Po šestih dneh druženja so otroci Olimpijski športni tabor s Foksijem zapustili srečni, prijetno utrujeni, polni lepih spominov in z novim športnim znanjem.