Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sta
sta
11.07.2024 21:00:06
Deli članek:

Na Obali se je predstavila slovenska olimpijska reprezentanca (foto)

alesfevzer.com

Slovenske športnice in športniki, ki bodo potovali na olimpijske igre v Parizu, so danes v Portorožu opravili uradne dolžnosti pred skorajšnjim odhodom v francosko prestolnico. Dogodek je bil priložnost za spoznavanje kolegov iz reprezentance, ki bo z 90 člani največja v zgodovini slovenskega olimpizma.

Med dolžnostmi, ki so čakale olimpijce danes v Portorožu, so bile uradno fotografiranje, seznanitev s podrobnostmi poteka olimpijskih iger, nastanitvami in nekaterimi tehničnimi podrobnostmi, kot so pravila objavljanja na družbenih omrežjih. Za konec so opravili še druženje z mediji.

alesfevzer.com


Olimpijske igre športnikom ponujajo priložnost druženja s kolegi športniki iz drugih disciplin, kar jih veliko z veseljem izkoristi. "Občutek je fantastičen, da smo tu vsi skupaj, da se vidimo, da se vprašamo, kako smo, kako potekajo priprave. To mi daje predvsem dodatno motivacijo in zdaj sem še bolj vesela, da že končno grem v Pariz, kjer bom lahko podpirala ostale," je dejala olimpijska prvakinja v športnem plezanju iz Tokia Janja Garnbret.

Tako kot trenutno najboljša plezalka na svetu tudi drugi nestrpno čakajo na začetek osrednjega športnega dogodka leta 2024. "Že po tistem Tokiu sem odšteval dni, da se zopet pojavim na olimpijskih igrah. Tako da sem res vesel, da smo zopet tudi kot ekipa kvalificirani. Lahko rečem, da vsi komaj čakamo nastope in pokažemo, kaj zmoremo," je dejal namiznoteniški igralec Darko Jorgić, četrtfinalist iz Tokia.

alesfevzer.com


Čeprav danes v Portorožu ni bilo vseh 90 članov reprezentance, je bilo v avli Grand Hotela Bernardin vseskozi precejšnja gneča. Dejstvo, da so že pred začetkom iger del zgodovinske odprave, vsaj po številčnosti, je razveselilo marsikaterega od udeležencev. "Res je lepo videti tako veliko ekipo. Vsakega športnika bo lepo srečati v olimpijski vasi. Verjamem, da bomo vsi nastopali po svojih najboljših močeh in se bomo na koncu skupaj veselili," je dejal zlati kanuist iz Tokia Benjamin Savšek.

Med potniki na igre so tudi tri slovenske ekipe v športih z žogo. Na današnjem dogodku ni bilo odbojkarjev, so pa bili tako rokometašice kot tudi rokometaši. "Ob tem zboru se zavedaš, da si član reprezentance, ki bo potovala na olimpijske igre, da boš tam, da boš eden od številnih na olimpijskih igrah, da imaš to čast, da predstavljaš svojo državo," je dejal član rokometne reprezentance Aleks Vlah.

alesfevzer.com


Ta je eden izmed športnikov, ki bodo v Parizu prvič okusili čar olimpijskih iger, zaradi tega pa je moral tudi malce bolj pazljivo poslušati navodila predstavnikov krovne zveze.

Ga je kaj izmed slišanega presenetilo? "Ja, glede snemanj in podobnih stvari so nam povedali, med drugim, da objave ne smejo biti daljše od dveh minut, da objavljanje kakšnih osebnih sponzorjev ni dovoljeno. Glede teh pravil bomo še malo poslušali verjetno, ker danes ni ostalo vse v spominu, ampak mislim, da ne bo nobenih težav," je dodal.

Olimpijce je za konec v Portorožu čakalo še skupinsko fotografiranje, nato so se z avtobusi odpravili na pot do Kopra, kjer se od 20.30 na Ukmarjevem trgu predstavljajo še slovenski javnosti.

alesfevzer.com

alesfevzer.com

alesfevzer.com

alesfevzer.com

alesfevzer.com

alesfevzer.com

alesfevzer.com