Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
23.10.2024 13:04:15
Deli članek:

Kako se v Mariboru počuti nogometaš iz Iraka? Mladi Iračan pojasnil vse

Grega Wernig

Poletni prestopni rok v Ljudskem vrtu je bil zelo pester, med drugim so vijoličasti v klub pripeljali tudi prvega Iračana v svoji zgodovini.

Adam Rasheed je šele 18-letni nogometaš, ki je poleti okrepil vrste šestnajstkratnih slovenskih državnih prvakov. Gre za Iračana, sicer rojenega na Danskem, ki pa zastopa barve mlajših selekcij iraške izbrane vrste. 

Robustni osrednji branilec, ki se je klubu, ki domuje pod Kalvarijo pridružil po polletni epizodi pri italijanskem Torinu, pred tem pa je na Danskem igral za Aalborg, se trenutno dokazuje v mladinski ekipi vijoličastih, a občasno že trenira tudi s člansko ekipo in čaka na svojo priložnost. 

"Z dosedanjimi igrami sem zadovoljen, a se zavedam, da lahko še napredujem. Slovenska liga je kakovostna, zanimiva. Gre za razvojno ligo in verjamem, da je zame selitev v Slovenijo pomenila pravi korak na nogometni poti. Nekaj ekip je zelo dobrih in bodo krojile mesta pri vrhu, tiste s spodnjega dela lestvice pa bo treba premagovati, če želimo ubraniti prvo mesto," je v pogovoru za klubsko spletno stran razložil Rasheed. 

In pristavil: "V Mariboru se prijetno počutim, vse bolj domače. Mesto mi je všeč, saj se lahko osredotočiš le na nogomet in kariero." Mladi Iračan dejstva, da trenutno trenira in igra za mladinsko ekipo, ne vidi kot stagnacijo. "Trener bo odločil, kdaj bom nared za premik. Zdaj sem povsem osredotočen na obveznosti z mojimi vrstniki, upam, da bomo napredovali kot ekipa in posamično. Ko bodo ocenili, da sem dovolj pripravljen za naslednji korak, bom z veseljem sprejel vabilo. Toda do morebitnega napredovanja k članski ekipi imamo veliko izzivov in ciljev s selekcijo U19," je zaključil Adam Rasheed.