Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Žan Libnik
Žan Libnik
23.10.2024 12:50:22
Deli članek:

V Madridu ne dvomijo: Messi preteklost, to je najboljši nogometaš na svetu Plus

Profimedia

Niti največji, najodmevnejši prestop ni spremenil ničesar. Niti Kylian Mbappe v dresu kraljevega kluba (zaenkrat) ni uspel zasenčiti pogosto kontroverznega, pogosto vse prej kot simpatičnega, brez trohice dvoma pa tudi izjemnega nogometaša. Vinicius Junior je z novim hat-trickom le še okrepil svojo kandidaturo za zlato žogo. Naslednik Lionela Messija bo razglašen prihodnji ponedeljek v Parizu.

Najprestižnejše individualno priznanje v svetu nogometa se sicer podeljuje na podlagi dosežkov minule sezone, a osvežitev spomina tik pred zdajci ne more škoditi. Delnice brazilskega zvezdnika v napadu Reala so visoko kotirale že prej, zdaj so v Madridu prepričani, da dvomov ni več. V ponedeljek bo Vinicius Junior na odru pariškega Theatre du Chatelet okronan za najboljšega nogometaša na svetu.

Žogo, ki jo je kot avtor hat-tricka odnesel domov po obračunu z Borussio, bo po prepričanju vseh v španski prestolnici nasledila približno sedem kilogramov težka krogla iz zlata.

Ta hat-trick je že za naslednjo
Da je nedoumljivo in nepojmljivo za kraljevi klub v ligi prvakov postalo del vsakdana, smo že ugotovili. Vinicius je v zadnjem času poosebljenje te nedoumljivosti, poosebljenje večerov, ki se jih ne da zares pojasniti.

Profimedia

Med prvim junijskim dnem, ko je Real osvojil že 15. naslov v najelitnejšem klubskem tekmovanju na stari celini, in torkovim večerom, ko so nogometaši Borussie spet padli na kolena, se ni spremenilo dejstvo, da je Brazilec v ključnih trenutkih najpomembnejši adut Ancelottijeve čete.

"Osvojil bo zlato žogo, a ne zaradi predstave proti Borussii. Ta hat-trick mu bo pomagal do naslednje," je po koncu tekme razlagal izkušeni Italijan na klopi galaktikov.

"Med polčasom je bilo v garderobi precej tiho. Poslušali smo trenerja in njegov glavni poudarek je bil, da moramo doseči naslednji zadetek na tej tekmi. Če ga bomo, bomo rezultat spet obrnili v našo korist," je o neuničljivi mentaliteti Madridčanov govoril Vinicius.

Profimedia