Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
23.10.2024 11:06:21
Deli članek:

Mladince Maribora danes čaka tekma sezone: Tukaj si jo lahko ogledate

Grega Wernig

Mladi mariborski upi nadaljujejo svojo pot v kvalifikacijah za ligo prvakov.

Z naslovom mladinskega državnega prvaka so si mladinci Maribora zagotovili nastop v kvalifikacijah za ligo prvakov za mlade. Četa Radovana Karanovića je prvo oviro zlahka preskočila, gibraltarski prvak Lincoln Red Imps je padel s skupnim rezultatom kar 8:0. Danes je pred Mariborčani precej višja ovira, ukrajinski prvak Dinamo iz Kijiva. 

Vijoličasti upi bodo z Dinamom zaradi vojne v Ukrajini igrali na Poljskem, kamor so se odpravili z letalom. Od Zagreba do Rzeszowa so imeli vmesni pristanek v Varšavi, danes ob 13. uri pa se bodo v kraju Stalowa Wola pomerili z Ukrajinci. "Vemo, kaj nas čaka. Zelo zahtevna preizkušnja, na nasprotni strani bodo prvaki Ukrajine, a smo tudi mi osvojili naslov v prejšnji sezoni in gremo odločno v boj. Pripravljamo se na tekmo sezone, temu primerna je vnema. Želimo si priigrati dobro izhodišče pred povratnim dvobojem, da bi se lahko na domačem igrišču potegovali za skupno zmago in napredovanje v naslednji krog. Igranje na glavnem terenu v Ljudskem vrtu bo za vsakega izmed nas pomenilo dodaten motiv, toda najprej smo z mislimi le pri prvi tekmi," je v napovedniku tekme dejala poletna mariborska okrepitev, robustni iraški branilec Adam Rasheed. 

Radovan Karanović je na Poljsko popeljal naslednje nogometaše: Handanović, Antonič, Meško, Rasheed, Kramberger, Novak, Lorbek, Horvat, Mikluš Senekovič, Schaubach, Žavbi, Viher, Osterc, Roze, Koren, Videnović, Antič Kurbus, Belovič, Vogrinčič, Milošević, Podlesnik. 

Prenos tekme med Mariborom in Dinamom si boste lahko ogledali TUKAJ.